Suojatiepäivystys auttaa koululaisia, mutta muitakin aikuisia tarvitaan

12.08.2015 09:11 -

Koulutiensä aloittaneiden matkaa turvaavat nyt sadat vapaaehtoiset ympäri Suomen. Pelkkä päivystäjän läsnäolo ei kuitenkaan tee pienen koululaisen matkasta turvallista.

Novan päiväunen juontaja Elina Kottonen soitti MLL:n Uudenmaan piirin järjestöpäällikkö Minna Maanpäälle, joka kertoi suojatiepäivystyksen käynnistyvän nyt seitsemännen kerran.

Päivystys alkoi nyt jo seitsemännen kerran koulujen alkaessa. Vapaaehtoiset suojatiepäivystäjät turvaavat pienten koululaisten taivalta olemalla mukana suojateiden läheisyydessä ja herättää näin huomiota: "Hei, me ollaan taas liikenteessä!"

– Tänä vuonna mukana on 47 aluetta, joissa on yhteensä noin 130 koulua ja jokaisen koulun läheisyydessä on useita suojateitä. Siitä kun nopeasti ynnää, niin mukana on tosiaan satoja ja satoja vapaaehtoisia.

– Mukana on myös iso joukko, joilla ei ole omia lapsia enää koulussa tai ei ole omia lapsia lähettyvillä, mutta haluaa olla mukana tässä yhteisessä hyvässä.

MIten pääsee mukaan? 

– Voi vielä ilmoitattua joko suoraan minulle tai meidän kotisivumme kautta, niin etsitään sopiva päivystyspaikka, kehottaa Maanpää.

Maanpää muistuttaa, että lasten lisäksi myös aikuisten käytös on tärkeää.

– Lapset opetetaan noudattamaan suojatietä ja katsomaan oikeaan ja vasempaan, ja kun vihreä valo palaa, niin voi mennä. Mutta me aikuiset joskus unohdetaan tämä liikennevaloissa ja siinä mä kannustan aikuisia: nyt pitäisi huomata erityisesti oma käytös. Vaikka olisi hieman kiire, niin pitäisi malttaa odottaa, koska meistä aikuisista ne lapset sen mallin ottavat. Ja samoin autoilijoille: Kun tulee suojatie eteen, niin hidasta ja anna tietä sille pienelle koululaiselle!

Ilmoittaudu päivystäjäksi ja lue lisää aiheesta!

Elina Kottonen ja Novan päiväuni Novassa arkisin klo 10-14. Voit kuunnella Novaa myös nettiradiossa!

Kilpailut

Uusimmat