Riku Nieminen ei muuttaisi mitään Ollaan vapaita -elokuvasta — mitä muut tähdet muuttaisivat?

07.08.2015 12:03 -

Elokuvan näyttelijät ja ohjaaja kertovat mitä musiikki antaa tarinalle ja mitä he muuttaisivat elokuvasta — vai onko tarvetta muuttaa yhtään mitään.

Ollaan vapaita -elokuvan tekijät ovat pääsääntöisesti tyytyväisiä elokuvaan, mutta muutamia pieniä asioita he muuttaisivat, jos pystyisivät.

Pihla Maalismaa olisi voinut viettää studiossa pidemmän aikaa kappaleita työstäen. Johannes Brotherus huomaa, että olisi pitänyt nukkua muutamana yönä paremmin ennen kuvauksia. Peter Kanerva pohtii, että miljoonabudjetilla olisi voinut rakentaa räjähdysmäisen upeita musiikkikohtauksia, joihin olisi voinut marssittaa elefantteja ja 50 tanssijaa.

Riku Nieminen toteaa, ettei muuttaisi elokuvasta yhtään mitään.

— Elokuva on niin kokonainen. Kun katsoin elokuvaa, huoahdin ensimmäisen viiden minuutin jälkeen: helvetti, tämähän toimii, jes!

Ollaan vapaita -elokuvaa varten on sävelletty 13 kokonaan uutta kappaletta, joiden takana on tunnettuja ja tuntemattomampia musiikintekijöitä. Elokuva on ensimmäinen lajiaan Suomessa.

Näyttelijät toteavat elokuvan musiikkikappaleiden kuljettaneen tarinaa eteenpäin ja syventäneen hahmoja.

— Musiikki antaa aina jonkin toisen tason. Elokuvassa se näyttää tunnelmia, fiiliksiä ja ajatuksia, värittää hahmon sielunmaisemaa, Maria Ylipää kuvailee.

— Biisit rytmittävät elokuvaa, tuovat happea. Synkästä tunnelmasta voidaan mennä iloiseen tuomalla mukaan sopivan biisin, kuvailee ohjaaja Oskari Sipola.

 

Tähdet kertovat myös miksi elokuva kannattaa mennä katsomaan.

Millaisen biisin Riku Nieminen tekisi monikulttuurisuudesta?

Katso myös elokuvan musiikkivideo Sammutetaan bensalla tulta.

Kilpailut

Uusimmat