Joka kolmas palaa vähintään kerran vuodessa — suomalaiset tahtovat palata lomalta ruskettuneena

18.06.2015 18:08 -

Joka kolmas palaa vähintään kerran vuodessa, mutta rusketusta pidetään silti tärkeänä.

Matkailusivusto Rantapallo ja aurinkotuotteiden asiantuntijakauppa Tanstore.fi toteuttivat alkukesän rusketuskyselyn, jossa tiedusteltiin suomalaisten mielipiteitä ja tottumuksia erilaisista aurinkotuotteista.

Vaikka UVA- ja UVB-säteiden vaarat ja liiallisen auringon riskit ovat nykyisin jo laajalti tiedossa, on ajatus loman ja ruskettumisen yhdistelmästä tiukassa. Rusketusta pidetään edelleen suomalaisten keskuudessa viestinä onnistuneesta lomasta.

Jopa 58 prosenttia Rantapallon ja Tanstoren kyselyyn vastanneista on sitä mieltä, että lomalta on tärkeä palata ruskettuneena.

Joka kolmas palaa vähintään kerran vuodessa

Perinteisesti valtaosa suomalaisista edustaa vaaleaa tai hyvin vaaleaa ihotyyppiä, joka palaa helposti ja ruskettuu hitaasti. Aurinkoon tottumaton iho kärähtää kuin huomaamatta heti kesän ensimmäisinä aurinkopäivinä.

Rantapallon ja Tanstoren kyselyyn vastanneista jopa joka kolmas kertoo palavansa kerran vuodessa tai useammin. Harvemmin kuin kerran vuodessa palaa 54 prosenttia vastaajista ja vain kahdeksan prosenttia ilmoittaa, että ei ole palanut koskaan.

Jokainen palamiskerta kasvattaa ihosyövän riskiä ja heikentää ihon omaa vastustuskykyä UVA- ja UVB-säteitä vastaan. Siksi on hyvin tärkeää muistaa suojata iho oikein. Ruskettua voi myös hitaasti ja turvallisesti. Lue lisää täältä!

Rusketuskysely toteutettiin Rantapallo.fi-sivustolla kävijäkyselynä toukokuussa 2015. Kyselyyn vastasi kaikkiaan noin 4 000 suomalaismatkailijaa.

Kilpailut

Uusimmat