Mira Luoti ja lastensairaalan karmaiseva todellisuus: Vauvalle kuulosuojaimet korjaustöiden keskellä

12.05.2015 15:00 -

PMMP -yhtyeestä tuttu laulaja Mira Luoti liittyy Live Aid -hyväntekeväisyyskonsertin upeiden esiintyjien joukkoon. Megakonsertti järjestetän 6. kesäkuuta Helsingin Olympiastadionilla.

- Koko sydämestäni sanon, että minulle oli hyvin tärkeää päästä mukaan. Itse laitoin viestiä, että saisinko osallistua tähän hienoon tapahtumaan, Mira Luoti kertoo Novan Elina Kottosen haastattelussa.



Uusi lastensairaala tulee todelliseen tarpeeseen. Sen tietää Mira Luoti omakohtaisesti. Hänen oma lapsensa saa parhaillaan hoitoa vanhassa sairaalassa. Vaikka hoito on upeaa, ovat tilat huonossa kunnossa.

— Tilat ovat pienet. Teho-osasto oli siirretty heräämöön. Kun meidät siirrettiin sydänosastolle, siellä alettiin tehdä piikkaustöitä. Oli aika karmaisevaa, kun juuri ollaan herkässä mielentilassa ja siellä ojennettiin kuulosuojaimet. "Pistä nämä teidän lapselle, tässä alkaa piikkaustyöt. Ne kestää aika kauan". Tuntui todella absurdilta, Mira Luoti kertaa sairaalan nykytilaa ja todellisuutta.



Luodilla on selvät toiveet uudelle sairaalalle. Hän toivoisi, että vanhemmat saisivat olla oman lapsensa lähellä enemmän. 

— Toivoisin, että vanhemmat saisivat olla enemmän läsnä vauvojensa kanssa. Meilläkin oli lyhyet vierailuajat. Väsyneet vanhemmat, ketkä päivystävät oman lapsen vierellä, eivät pääse minnekään lepäämään. Siellä on nyt pieni kahvihuone, missä kaikki kävi vähän torkkumassa. Itsekin nukahtelin siihen vauvan rautasängyn vierelle, hän toteaa.

Miran oman lapsen tilanne on parempaan päin.

— Huomenna mennään taas lastenklinikalle ja tarkkailut jatkuvat. Hän on tosi reipas. Kaikki vaikuttaa oikein hyvältä, hän iloitsee.

Miralla on selvä viesti kesäkuun konserttiin liittyen. Odotukset ovat kovat.

— Tehdään järjettömän hieno konsertti. Kaikki tekee tätä sata lasissa, kun tämä on tärkeä asia. Kaikki tulevat talkootyöllä tekemään tätä, hän muistuttaa.

Mira Luoti toivoo, että kaikki kaikki tulisivat tekemään yhdessä kaikkien aikojen suurinta hyväntekeväisyyskonserttia.

Historiallinen Uusi Lastensairaala 2017 -keräys huipentuu Live Aid -konserttiin, joka toteutetaan kokonaan talkoovoimin. Lipputulot ohjataan lyhentämättömänä maailman parhaan lastensairaalan rakentamiseen. Tule mukaan Suomen suurimpiin talkoisiin!

Kilpailut

Uusimmat