Muna vai kana: Miksi Simpsonit ovat keltaisia?

07.05.2015 19:00 -

Radio Novan toimitus selvitti miksi huippusuositun piirrossarjan hahmot ovat keltaisia. Voit esittää meille myös sinua askarruttavan kysymyksen, niin pyrimme löytämään vastauksen.

Simpsonit eli The Simpsons on Matt Groeningin luoma Emmy-palkittu animaatiosarja, joka kertoo viisihenkisen Springfieldissä asuvan yhdysvaltalaisperheen elämästä.

TMZ:n haastattelussa Matt Groening kertoo miksi Simpsonit ovat keltaisia. Vastaus on varsin yksinkertainen.

— He ovat sen takia keltaisia, että erottuisivat tv-katsojille muusta tarjonnasta - paitsi Paavo Pesusienestä, Groening toteaa.

Simpsonit-sarja on kaikkien aikojen pisimpään yhtäjaksoisesti jatkunut piirrossarja ja tilannekomedia Yhdysvalloissa. Sarja on pyörinyt tv-ruuduissa jo vuodesta 1989. Suomessa Simpsonit nähtiin ensi kertaa Kolmoskanavalla 26. elokuuta 1991.

Sarjaa pidetään aikuisillekin suunnattujen animaatiosarjojen edelläkävijänä, ja sarja on vaikuttanut aikuisille suunnattujen 1990-luvun tilannekomedioiden syntyyn. Simpsoneita ovat seuranneet esimerkiksi South ParkFamily GuyFuturama ja Kukkulan kuningas. Simpsoneista on tuotettu elokuva The Simpsons Movie vuonna 2007.

Simpsonit on päässyt Guinnessin ennätysten kirjaan eniten vierailevia kuuluisuuksia keränneenä animaatiosarjana. Sarjassa ovat vierailleet esimerkiksi Tony Blair, Meryl StreepAerosmithMel GibsonBritney SpearsMichael Jackson ja Katy Perry.

Kuvat: Shutterstock

(Nova / Ilta-Sanomat / Wikipedia)

Kilpailut

Uusimmat