Elias Kaskinen valmiina julkaisemaan debyyttialbuminsa: "Haluan rakentaa oman pohjan kovalla duunilla"

17.04.2015 13:05 -

Uuden singlen Rakasta vielä kun voit juuri julkaisseen Elias Kaskinen & Päivän Sankarit nokkamies Elias Kaskinen piipahti Vappu Pimiän haastattelussa.

Kuuntele haastattelu:

— Kyllä nyt tuntuu siltä, että elän unelmaa. Tätä varten on paljon tehty hommia. Voi aamulla herätä ja tehdä omaa bändiä ja omaa uraa. Hieno tilanne, muusikko iloitsee.

Elias Kaskisen musiikkiura meinasi jo kertaallen loppua.

— Mulla on ollut ristiriitainen suhde musiikkiin. Teininä lopetin musan kokonaan, mutta lukiossa se alkoi viemään enemmän huomiota. Lopulta alkoi tuntua siltä, että lukio alkoi viemään aikaa musiikin tekemiseltä, matematiikan kirjan sisäpuolelta salaa musiikin teoriaa opiskellut Elias nauraa.

Nykyään yhä useammat artistit nousevat esille erilaisten kykykisojen kautta. Elias Koskista ei olla nähty tällaisissa, onko se ollut tietoinen valinta?

— Se on ollut tietoinen valinta. Arvostan niitä tyyppejä, mutta itsellä on ollut sellainen ajatus, että haluan rakentaa oman pohjan kovalla duunilla.

— Allekirjoitin myös kustannussopimuksen, jolta tulee toimeksiantoja sitten muille artisteille. Odotan innolla, Elias iloitsee.



Millaiset ovat Eliaksen omat esikuvat tai musiikilliset vaikuttajat?

— Kuuntelen aika paljon Maija Vilkkumaata ja Anssi Kelaa. Ne ovat ehkä olleet minulle tärkeitä ja John Mayer.

Elias Kaskinen & Päivän Sankarit julkaisi 17.4. singlen Rakasta vielä kun voit. Kappaleen taustalla on pohdinta ihmisestä ja teknologiasta.

— Mietiskelin, miten paljon koneet ovat ottaneet ihmiset haltuun. Laajemmassa mittakaavassa, miten teknologia alkaa vaikuttaa ihmisiin. Kuka on renki ja kuka isäntä?, Elias pohtii.

Rakasta vielä kun voit -kappale löytyy ”Päikkäreiden” debyyttialbumilta, joka julkaistaan 5. kesäkuuta. Levyltä löytyvät myös kolme aiemmin julkaistua singleä Sano se mulle, Pelkään koskea kadulla ja  Aina minä jään.

Lohjalaissyntyinen Elias Kaskinen (-92) on uuden sukupolven biisintekijä, joka tekee itse kaikki Päikkäreiden kappaleet ja toimii yhtyeen keulakuvana. Elias Kaskinen tunnetaan yhtyeensä lisäksi myös Alasti-klubin vetäjänä. Klubin vieraina ovat käyneet mm. Anssi Kela, Jenni Vartiainen, Kasmir ja monet muut tähdet. Elias Kaskinen & Päivän Sankarit yhtyeen muut jäsenet ovat Axel Virkkunen (kitara), Artti Pursiainen (basso) ja Niko Koivuhovi (rummut).



(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat