Kuva: Fotolia

Vapun Reseptit -Amerikkalainen Apple pie

07.10.2016 13:27 - Riikka Hagelin

Tämä ihana omppupiirakka on esimerkiksi Pyhäinpäivälle sopiva tarjottava

2 pkt Myllyn Paras makea piirakkataikina pyöreä (pakaste)

5-6 kpl kotimaisia omenoita (jos pieniä niin 7-8kpl)

1,5 dl fariinisokeria

hyppysellinen suolaa

ripaus jauhettua neilikkaa

1 tl kanelia

1 tl vanilljasokeria

puolikkaan sitruunan mehu

2 rkl perunajauhoja

25g voita

Sulata taikinat pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori omenat ja kuutioi pieniksi kuutioksi, jos haluat että omenoissa on suutuntumaa, jätä kuutiot vähän isommiksi. Purista sitruunanmehu omenoiden päälle. Ripottele suola, sokeri, mausteet ja perunajauhot omenakuutioiden päälle ja sekoita. Kauli taikinalevyjä vähän ohuemmiksi ja pyöreään vuokaan sopivaksi. Kauli sen verran isoksi, että taikina tulee vähän reunojen yli.Jos haluat korkeamman piiraan, käytä pienempää vuokaa. Asettele toinen pohja piirasvuokaan. Kaada omenakuutiot pohjan päälle. Ripottele pinnalle voinokareet. Laita toinen kaulittu pohja piiraan kanneksi ja painele pohjan ja kannen reunat tiiviisti kiinni. Leikkaa ylimääräinen taikina pois. Tee muutama ilma-aukko pintaan, jotta vesihöyry pääsee ulos. Voit tehdä vaikka omenakoristeen pintaan ylijääneestä taikinasta. Paista piirasta ensin 200 uunissa noin 10 minuuttia, laske sitten lämpöä 180 asteeseen ja jatka paistamista vielä 20-30 minuuttia. Jos paistat kokoajan 200 asteessa, pinnasta tulee vaan tummempi. Nauti lämpimänä tai kylmänä vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

-Vappu

(kuva: Vappu Pimiä)

Kilpailut

Uusimmat