Kuva: Vappu Pimiä

Vapun resepti: Inkivääriwokki

13.10.2017 13:00 - Tytti Kiviharju

Tämä wokki on kiinalaistyyppinen, joka maistuu erinomaiselta keitetyn riisin kanssa. Vihanneksia upotan tähän reilusti, mutta voit käyttää kaikkia reseptin kasviksia tai jättää jonkun pois.

400 g maustamatonta possun ulkofileetä tai kanan rintafileitä

1-2 valkosipulinkynttä

1 iso tai 2 pientä porkkanaa

10 cm pätkä kesäkurpitsaa

1 pieni sipuli

½- 1 paprika

rasia herkku- tai siitakesieniä

2 kourallista kiinankaalia

1 rkl Ginger People murskattua luomuinkivääriä

1 pieni tlk ananaspaloja omassa mehussaan (säästä mehu)

noin 0,5 dl soijaa

noin 2 dl vettä

1 rkl perunajauhoja

suolaa

2 lorausta seesami- tai rypsiöljyä

(0,5 tl viisimaustetta)

Aloita valmistelemalla kaikki ainekset valmiiksi, sillä wokki syntyy todella nopeasti, sitten kun aineksia ruvetaan paistamaan. Pilko porkkana, kesäkurpitsa ja paprika tikkumaisiksi. Viipaloi sienet ohuiksi viipaleiksi ja suikaloi sipuli sekä kiinankaali suikaleiksi. Silppua valkosipuli pieneksi. Valuta ananaspurkin liemi erilliseen kulhoon, lisää sen joukkoon soija sekä vesi. Suikaloi liha ohuiksi suikaleiksi. Kaada loraus öljyä wokkiin ja kuumenna tulikuumaksi. Ruskista lihasuikaleet pannussa ja nosta sivuun lautaselle. Lisää toinen loraus öljyä pannuun ja lisää sienet, paista 1-2 minuuttia, niin että ruskistuvat vähän.

Lisää tämän jälkeen joukkoon inkivääri ja valkosipuli (sekä viisimauste). Pyörittele hetki, jonka jälkeen lisää sekaan porkkanat, paprika, kesäkurpitsa, sipuli sekä ruskistetut lihapalat. Wokkaa 1-2 minuuttia, sillä kasvikset saavat jäädä rapeiksi. Lisää vielä joukkoon kiinankaali ja ananaspalat. Sekoita perunajauho ananasmehu-soijaseokseen, sekoita seos ihan tasaiseksi, siinä ei saa olla perunajauhoklimppejä.

Kaada neste tasaisena nauhana wokin sekaan ja sekoita sitä samalla. Kastike sakenee noin minuutissa, kun seos sakeentunut ja on kirkasta, wokki on valmis. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla tai lisää vielä loraus soijaa. Tarjoile heti keitetyn riisin kera.

-Vappu

Kilpailut

Uusimmat