Kuva: Vappu Pimiä

Vapun Reseptit: Mehevä rahkatorttu

20.05.2016 13:10 - Maria Leppänen

Ihanan mehevä rahkatorttu sopii viikonlopun kahvihetkiin tai kesän juhliin. Säilyy hyvin kylmässä muutaman päivän.

MEHEVÄ RAHKAKAKKU

10-12 annosta

Pohja:

2 kananmunaa
150 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
3,5 dl Myllyn Paras erikoisvehnäjauhoja

tai 1 pkt Myllyn Paras pyöreä kauramurotaikinaa

Täyte:

1,5-2 dl aprikoosihilloa (myös muut samantapaiset hedelmähillot käyvät)
400 g (2prk) limellä ja/tai sitruunalla maustettua rahkaa
0,5 dl sokeria
3 kananmunaa

Vaahdota pehmennyt rasva ja sokerit sähkövatkaimella vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen. Sekoita joukkoon leivinjauhe-vehnäjauhoseos.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, näin säästyt voitelemiselta ja piirakka on myös helppo tarvittaessa kuljettaa paperissa.
Jos käytät valmista pohjaa, sulata se ja kauli piirakkavuokaan sopivaksi.
Levitä pohjan päälle hillo. Sekoita sokeri, rahka ja munat keskenään. Kaada rahkaseos hillon päälle.
Paista torttua 180 asteisessa uunissa 45-50 minuuttia, jos teet valmiista pohjasta 35-40minuuttia riittää.

Kilpailut

Uusimmat