Video: Epämuodostuneena syntynyt Derby-koira sai toisen mahdollisuuden 3D-proteesien avulla

17.12.2014 21:02 -

Epämuodostuneiden etujalkojen kanssa syntynyt Derby-koira oli jo joutua piikille, mutta sai onneksi toisen mahdollisuuden elämään 3D-printtauksen avulla. Uusilla proteeseilla Derby kirmailee nyt pitkiäkin lenkkejä.

Tulevaisuus ei näyttänyt kovinkaan valoisalta epämuodostuneiden etujalkojen kanssa syntyneelle Derby-koiralle. Tämän alkuperäiset omistajat eivät pystyneet pitämään koirasta huolta ja he olivat laittamassa Derbyä piikille.

New Hampshiren osavaltiossa sijaitseva koirien pelastusjärjestö Peace and Paws sai kuitenkin kuulla Derbystä ja otti tämän huostaansa huhtikuussa. Järjestön kautta Derbystä kuuli myös 3D-printtaamisen parissa työskentelevä Tara Anderson. Anderson liikuttui Derbyn tarinasta ja otti tämän huostaansa.

Aluksi Derby juoksi pyörien avulla, mutta Anderson toivoi koiralle apuvälinettä, joka ei rajoittasi yhtä paljon liikkumista kuin pyörät. Hän saikin apua kollegoiltaan, joiden kanssa hän suunnitteli ja kehitteli Derbylle ainutlaatuiset proteesit etujalkoihin.

Elokuussa Derby sai kodin Portanovan perheen luota. Proteesit valmistuivat ja Portanovan pariskunta hämmästeli, miten nopeasti Derby sopeutui uusiin jalkoihinsa. Isäntäväen mukaan Derby juoksee monen kilometrin lenkkejä ja on paljon omistajiaan nopeampi.

Proteesit suunnitellut Anderson toivoo 3D-printtausteknologian auttavan myös muita apua tarvitsevia koiria. Erilaisuuden ei tarvitse olla kuolemantuomio, Anderson korostaa.

Derbylle on myös perustettu oma Facebook-sivu

Derbystä kirjoitti BuzzFeed

Kuvat: YouTube 

(BuzzFeed, Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat