Vesa-Matti Loiri laulaa Elastisen hittiä Elämältä kaiken sain -elokuvassa: Se on aika piristävä pätkä

21.08.2015 12:12 -

Elämältä kaiken sain -elokuvassa on kohtaus, jossa Vesa-Matti Loirin roolihahmo ja Emilian hahmo, jota näyttelee Lenita Susi, esittävät pätkän Elastisen Anna sen soida –kappaleesta. Loiri kertoo Novan haastattelussa, että kohtaus syntyi vahingossa.

Vesa-Matti Loiri on erittäin tyytyväinen Mika Kaurismäen ohjaamaan ja hänen tähdittämään Elämältä kaiken sain –elokuvaan. Näyttelijöiden välillä vallitsi hyvä yhteishenki ja se näkyy Loirin mukaan myös lopputuloksessa. Elokuva merkitsee Loirille paljon myös siksi, että hänen oli helppo samaistua roolihahmoonsa.

— Tämä rooli merkitsi minulle todella paljon. Ikääkin kun on tullut lisää, niin tässä Urhon-hahmossa oli roolin puitteissa paljon minua itseäni. Oli hieno tehdä tuollaisten vastanäyttelijöiden kanssa kuten Armi Toivanen, Peter Franzén ja Jani Volanen ovat. Elämältä kaiken sain –elokuvassa ei ole yhtäkään huonoa roolisuoritusta.

Myös elokuvassa nähtävä nuori näyttelijätär Lenita Susi saa Loirilta kehuja.

— Hänestä tullaan varmasti kuulemaan vielä paljon. Hurja mimmi.

Elämältä kaiken sain –elokuvassa on kohtaus, jossa Vesa-Matti Loirin näyttelemä Urho hahmo ja Lenita Suden hahmo laulavat Elastisen Anna sen soida –kappaletta yhdessä. Osasyy tähän on Vesku Loirin mukaan se, että samana kesänä kuvattiin myös Vain elämää –ohjelmaa, jossa sekä Vesku että Elastinen olivat mukana.

— Kysyin Elastiselta luvan siihen. Hän sanoi, että, ”anna mennä”. Lenita on vielä Elastisen fani, joten se sopi meille. Hyräilin sitä kappaletta kuvausten tauolla ja Lenita lähti siihen mukaan. Mika (Kaurismäki) innostui siitä ja halusi kuvata sen mukaan elokuvaan. Se on aika piristävä pätkä tuossa elokuvassa.

Vesa-Matti Loiri haluaisi päästä näyttelemään pahista

Monissa kotimaisissa elokuvissa nähty Vesa-Matti Loiri haluaisi päästä näyttelemään todella pahaa hahmoa.

— Jos vielä teen elokuvia, niin haluaisin päästä näyttelemään pahista. Tekisi mieli näytellä sellaista pahaa ihmistä.

Elämältä kaiken sain –elokuvassa Veskua ei kuitenkaan nähdä pahiksena vaan erakoituvana vanhuksena. Suomen tunnetuimpiin näyttelijöihin lukeutuva herrasmies sanoo, että Elämältä kaiken sain –elokuvaan on monien helppo samaistua.

— Luulen, että siinä on lohtua monille ihmisille. Siinä on kuitenkin onnellinen loppu. Se on vaan niin totta! Me nähdään näitä ihmisiä ja tilanteita jatkuvasti. Toivottavasti ihmiset käyvät katsomassa sen.

Elämältä kaiken sain tulee ensi-iltaan 21.8.2015.

Lue myös elokuvan näyttelijöiden Janne Valveen ja Armi Toivasen,Anna-Maija Tuokon sekä ohjaaja Mika Kaurismäen haastattelut.

Kilpailut

Uusimmat