Vapun reseptit: Tzatzikilohta kera fenkolin, pinaatin ja kesäkurpitsan

21.03.2014 14:10 -

Kalaa pitäisi syödä vähintään pari kertaa viikossa. Omia lempikalojani ovat vaaleat kalat, mutta myös lohi toimii ja on rasvojensa puolesta myös erittäin terveellistä.

Lohta on myös helppo saada ja suosittelenkin aina ensisijaisesti toreja tai ainakin tuoretiskejä, mistä kala kannattaa hankkia (jollei itsessä satu kalastajan vikaa olemaan).

Tämä ruoka on erittäin kevyttä, jossa kastike taittaa ihanasti lohen rasvaisuutta, eikä tee siitä tunkkaista. Resepti sopii myös monenlaiseen ruokavalioon. Jos et halua tehdä kasvislisäkettä, jota kyllä suosittelen, voit tarjota myös perunoita.

Lohi:
800g-1kg  lohifilettä kokonaisena
2,5 dl turkkilaista jogurttia
n. 15cm pätkä tuoretta kurkkua
1 keskikokoinen valkosipulinkynsi
1tl kuivattua tai kourallinen tuoretta minttua
vajaa tl suolaa
mustapippuria
½ sitruunan mehu

Kasvikset:
1 fenkoli
1 kesäkurpitsa
1 rasia tuoretta babypinaattia
1 valkosipulinkynsi
kunnon loraus oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
suolaa, mustapippuria

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.



Tzatziki: Raasta kurkku raastimen isoimmalla terällä, sekoita se jogurttiin. Silppua valkosipuli pieneksi. Jos käytät tuoretta minttua, silppua myös se. Jos kuivattua, murskaa se kämmenellä pieneksi, jotta aromit pääsevät valloilleen. Sekoita minttu, valkosipuli, sitruunamehu, suola ja pippuri jogurtin sekaan. Anna tekeytyä ruokailuun asti.

Lohi: Aseta lohi uunivuokaan, ripottele pinnalle suolaa ja pippuria ja laita uuniin 20-25 minuutiksi. Lohi ei saa mennä kuivaksi, tässä kannattaa välillä tarkistaa tilanne, sillä uunit ovat erilaisia.

Tarjoile lohi tzatzikikastikkeen ja kasvisten/perunan kera.

Kasvikset: Huuhtele pinaatti ja valuta. Leikkaa huuhdeltu fenkoli ja kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi. Silppua valkosipuli pieneksi. Jos tarjoat paistosta lohen kanssa, aloita kasvisten paistaminen 5min ennen lohen valmistumista. Kaada kunnon loraus oliiviöljyä pannulle, lisää sekaan valkosipuli ja kuullota hetki. Lisää joukkoon kesäkurpitsa ja fenkoli, paista niin, että saavat vähän väriä. Lisää joukkoon pinaatti ja sitruunanmehu, sekä suola ja pippuri. Tarkista maku. Voit lorauttaa vielä vähän oliiviöljyä pinnalle, ennen kuin tarjoilet.

-Vappu

Kilpailut

Uusimmat