Vapun reseptit: Taateli-banaanimuffinit/kakku

05.12.2014 14:10 -

Monelle perinteinen taatelikakku on liian makea tai eksoottisen makuinen. Lisäsin taikinaan banaania, joka pehmentää ja pyöristää hieman taatelin makua. Lisäksi raastoin sekaan inkivääriä, joka antaa kakulle vähän potkua, kertoo Vappu Pimiä.

Taatelikakku on siitä hyvä, että et tarvitse edes vatkainta, koko homma hoituu puuhaarukalla. Voit leipoa taikinan kakuksi tai yksittäisiksi muffineiksi ja jos haluat, voit kuorruttaa muffinit. Itse tosin pidän niistä sellaisenaan. Kakku säilyy erinomaisesti ja paranee vain vanhetessaan.



TAATELI-BANAANIMUFFINIT/KAKKU



1 pkt prässättyjä kivettömiä taateleita
1 ½ dl vettä
2 dl sokeria
150g voita tai margariinia
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1-2 banaania
1-2tl raastettua inkivääriä
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta



Kuorrutus:

1 pkt maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl appelsiininmehua
1 appelsiinin kuori
1dl tomusokeria



Pilko taatelit ja lisää ne veden sekä sokerin kanssa kattilaan. Anna kiehua noin 5min, niin että taatelit hajoaa ja siirrä sivuun. Lisää joukkoon rasva ja kun se on sulanut, sekoita joukkoon puuhaarukalla kananmunat, vaniljasokeri, muussatut banaanit ja raastettu inkivääri. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina muffinivuokiin, älä kuitenkaan täytä vuokia kokonaan, sillä ne kohoavat uunissa. Paista muffineiksi 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, jos teet kakun, niin kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista kakkua 170 asteessa noin tunti.

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä kuorrute muffineiden pinnalle. Voit koristella kakun tai muffinit myös pelkällä tomusokerilla.

-Vappu

Kilpailut

Uusimmat