Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Myllyn Paras.
Vapun reseptit: Puurosämpylät
Jämäpuuro-sämpylät
Illalla:
3 dl puuroa, kaura- tai moniviljapuuroa (kaikki käy)
3 dl vettä
20 g hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl siirappia
3-4 jauhoja (vehnä, sämpylä)
Aamulla:
n. 10 dl jauhoja (mukana voi olla myös leseitä ja hiutaleita)
n. 2-3 rkl öljyä
Nämä sämpylät valmistuvat kätevästi yön yli kohoten. Sekoita veteen hiiva, suola ja siirappi. Lisää joukkoon puuro ja 3-4 dl jauhoja. Jätä kuplimaan seos yön yli huoneenlämpöön liinan alle.
Aamulla lisää jauhoja ja halutessasi vähän myös esimerkiksi leseitä. Lisää jauhoja noin desi kerrallaan, ja kun taikina käy paksuksi, upota reilusti käsi taikinaan ja vaivaa.
Lisää jauhoja niin kauan, että taikina on kimmoisaa, mutta edelleen pehmeää. Lisää öljyä ja jatka vaivaamista, öljy irrottaa taikinan käsistäsi.
Jätä taikina lepäämään liinan alle 30-45 minuutiksi ja leivo sämpylöiksi. Paista sämpylöitä 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes niiden pinnassa ja pohjassa on väriä.
Kilpailut
Uusimmat
Miten Mantan lakitus korvataan tänä vappuna? Helsingin kaupunki paljasti viimein
Foreca: Vappuna lämpötila jopa 20 astetta - katso oman alueesi sääennuste
Veteraanien rintamalisän määrää korotetaan toukokuussa - näin moni veteraani saa nyt kyseistä tukea
Salatut elämät -näyttelijä jättää sarjan - "8 vuotta on vierähtänyt ihan silmänräpäyksessä"
Minnan musta puoli!
Näytä lisää