Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Myllyn Paras.
Vapun reseptit: Mustikkakakku
Mustikkakakku
200 g mustikoita
175 g voita
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
2 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
4 kananmunaa
1 prk creme fraichea, josta 1/2 kakkutaikinaan
Irtopohjavuoka, voita ja korppujauhoja leivittämiseen
Kuorrutus
200g Philadelphia-tuorejuustoa
1/2prk creme fraichea
2dl tomusokeria
Pinnalle mustikoita
Vatkaa huoneen lämpöinen ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat ja vanilja ja vatkaa. Sekoita jauhot, kardemumma ja leivinjauhe keskenään ja sekoita varoen taikinaan, älä enää vatkaa. Lisää ranskankerma ja mustikat.
Kaada taikina leivitettyyn vuokaan ja paista uunin keskiosassa 180 asteessa noin 50minuuttia.
Kumoa kakku tarjottimelle ja anna jäähtyä kunnolla. Sekoita kuorrutteen ainekset eli tuorejuusto, creme fraiche ja tomusokeri keskenään sileäksi tahnaksi. Levitä kuorrute täysin jäähtyneen kakun päälle. Koristele mustikoilla.
-Vappu