Vapun reseptit: Mustikkakakku

11.04.2014 12:10 -

Monilla on paljon käyttämättömiä marjoja pakkasessa ja niitä on hyvä käyttää vaikka kakkuihin. Tässä kakussa ne toimii loistavasti, vaikka toki voit käyttää myös tuoreita mustikoita, jolloin kakku pysyy vaaleana ja mustikat näkyvät vain tummina pilkkuina. Samoin käy, jos käytät jäisiä mustikoita, jos sulatat marjat, taikina värjäytyy kauniin liilaksi. Kardemumma sopii mielestäni loistavasti mustikan makupariksi ja juustokakkumainen kuorrutus tekee kakusta juhlavan. Ei kuin leipomaan!



Mustikkakakku


200 g mustikoita
175 g voita
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
2 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
4 kananmunaa
1 prk creme fraichea, josta 1/2 kakkutaikinaan
Irtopohjavuoka, voita ja korppujauhoja leivittämiseen



Kuorrutus

200g Philadelphia-tuorejuustoa
1/2prk creme fraichea
2dl tomusokeria
Pinnalle mustikoita

Vatkaa huoneen lämpöinen ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat ja vanilja ja vatkaa. Sekoita jauhot, kardemumma ja leivinjauhe keskenään ja sekoita varoen taikinaan, älä enää vatkaa. Lisää ranskankerma ja mustikat.

Kaada taikina leivitettyyn vuokaan ja paista uunin keskiosassa 180 asteessa noin 50minuuttia.

Kumoa kakku tarjottimelle ja anna jäähtyä kunnolla. Sekoita kuorrutteen ainekset eli tuorejuusto, creme fraiche ja tomusokeri keskenään sileäksi tahnaksi. Levitä kuorrute täysin jäähtyneen kakun päälle. Koristele mustikoilla.

-Vappu

Kilpailut

Uusimmat