Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Myllyn Paras.
Vapun reseptit: Monan herkkulasagne
"Aina kuvittelen laittavani riittävästi saapasmaan herkkua, mutta yleensä uunivuoka ammottaa tyhjyyttään ateria päätteeksi"
Resepti:
1. Jauhelihakastike
700 g naudanjauhelihaa
2 tlk (á 400 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 iso sipuli
3-4 valkosipulikynttä
2 porkkanaa
n. 5 dl lihalientä
n. 1 rkl basilikaa
n. 1 rkl oreganoa
n. 1 tl suolaa n.
1 tl mustapippuria
2. Juustokastike
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
n 200 g juustoraastetta
1-2 tl vastarouhittua viherpippuria
* Huom. Varaa itsellesi lasagnelevyjä
Ruskista jauheliha ja lisää hienonnettu sipuli, porkkanat ja valkosipulit. Lisää tämän jälkeen jauhelihakastikkeen muut aineet ja anna hautua 1½ - 2 tuntia. Maista ja tarkista suolaisuus sekä pippurin määrä.
Valmista juustokastike kun jauhelihakastike on valmis. Sulata voi ja lisää vehnäjauhot. Lisää vähitellen maito ja anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Sekoita riittävän usein. Lisää rouhittu viherpippuri ja ota kattila levyltä. Lisää kuumaan maitoon noin puolet juustoraasteesta. Muista että kuuma maito palaa helposti pohjaan. Ole siis tarkkana, ettei kastikkeen joukkoon ilmesty ruskeita paakkuja.
Voitele vuoka (n. 30 x 40 cm) oliiviöljyllä. Lado vuoan pohjalle kerros lasagnelevyjä ja tämän päälle noin puolet jauhelihakastikkeesta. Lisää 1/3 juustokastikkeesta. Lado tämän jälkeen kerros lasagnelevyjä ja levyjen päälle loput jauhelihakastikkeesta sekä 1/3 juustokastikkeesta. Lado vielä kerros lasagnelevyjä ja levyjen päälle loput juustokastikkeesta sekä loput juustoraasteet.
Paista uunin alaosassa noin 40 minuuttia (175 asteisessa uunissa). Varmista paistoajan lopussa ettei pinta ruskistu liikaa (lisää tarvittaessa aluminiumfolio vuoan päälle). Anna lasagnen vetäytyä 10–15 minuuttia ennen tarjoilua.
-Vappu