Vapun reseptit: Marja-Leenan mummon saltimbocca alla Madre

14.02.2014 14:13 -

Kuuntelijoilla on ollut mahdollisuus lähettää italialaisia reseptejään Vappu Pimiän testattavaksi. Marja-Leenan bravuuri on mummon (nonnan) suussa sulava "Lohta saltimbocca alla Madre".

Tarvitset:

600 g lohifileetä

suolaa

mustapippuria

8 lehteä basilikaa

4 ohutta viipaletta ilmakuivattua parman kinkkua

yhden sitruunan mehu

2 sitruunaa

Leikkaa lohifileestä neljä yhtä suurta annospalaa. Poista lohesta nahka ja nahan alla oleva tumma rasvakerros (maistuu pahalta). Mausta lohipalat suolalla (käytä varovasti, parman kinkussa on runsaasti suolaa) ja mustapippurilla.

Asettele paloille basilikan lehdet ja kääri ympärille kinkkuviipaleet. Nosta palat leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Purista paloille sitruunamehua ja paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Paahda jäljelle jääneen 2 sitruunan puolikkaita kuumalla paistinpannulla leikkuupinta alaspäin 1-2 minuuttia tai kunnes pinta karamellisoituu kauniin ruskeaksi. Paahdettu sitruunamehu toimii loistavasti lohta basilico -annoksessa kastikkeena.

Tarjoile keitetyn polentan, riisin, quinoan, perunan tai pastan kanssa.

-Vappu

Kilpailut

Uusimmat