Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Myllyn Paras.
Vapun reseptit: Marja-Leenan mummon saltimbocca alla Madre
Tarvitset:
600 g lohifileetä
suolaa
mustapippuria
8 lehteä basilikaa
4 ohutta viipaletta ilmakuivattua parman kinkkua
yhden sitruunan mehu
2 sitruunaa
Leikkaa lohifileestä neljä yhtä suurta annospalaa. Poista lohesta nahka ja nahan alla oleva tumma rasvakerros (maistuu pahalta). Mausta lohipalat suolalla (käytä varovasti, parman kinkussa on runsaasti suolaa) ja mustapippurilla.
Asettele paloille basilikan lehdet ja kääri ympärille kinkkuviipaleet. Nosta palat leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Purista paloille sitruunamehua ja paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Paahda jäljelle jääneen 2 sitruunan puolikkaita kuumalla paistinpannulla leikkuupinta alaspäin 1-2 minuuttia tai kunnes pinta karamellisoituu kauniin ruskeaksi. Paahdettu sitruunamehu toimii loistavasti lohta basilico -annoksessa kastikkeena.
Tarjoile keitetyn polentan, riisin, quinoan, perunan tai pastan kanssa.
-Vappu