Vapun Reseptit: Kevyt tonnikala-raejuusto lasagne

08.04.2016 13:10 -

Tämän sisällön sinulle tarjoaa Myllyn Paras. Lohturuokien klassikko, lasagne, on keventynyt Vapun reseptissä. Kevyttä tonnikala-raejuusto lasagnea voi siis syödä hyvällä mielellä enemmänkin.

KEVYT TONNIKALA-RAEJUUSTO LASAGNE

Tomaattikastike:

1 keskikokoinen sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
loraus oliiviöljyä
1 prk tonnikalaa öljyssä valutettuna
2tlk a´400g tomaattimurskaa
suolaa, mustapippuria
pari ripausta cayennepippuria tai chilijauhetta
½ tl paprikajauhetta
basilikaa tai oreganoa tai molempia (kuivattuna tai tuoreena)


Juusto-pinaattikastike:

300g pakastepinaattia
400g raejuustoa
ripaus suolaa
½ dl vettä
mustapippuria

Lisäksi:

150g juustoraastetta
n. 12 Myllyn Paras täysjyvä lasagnelevyä 


Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Silppua sipulit ja kuullota ne tilkassa oliiviöljyä. Lisää sekaan tomaattimurska ja valutettu tonnikala sekä mausteet. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
Sillä aikaa valmista juusto-pinaattikastike.  Laita kattilaan vesi ja jäinen pinaatti. Anna kiehahtaa niin, että pinaatti on täysin sulanut. Lisää joukkoon raejuusto ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Älä keitä juustokastiketta sen jälkeen, kun olet lisännyt raejuuston.
Rupea kokoamaan lasagnea. Levitä vuoan pohjalle lasagnelevyjä niin, että se peittyy. Lisää päällä puolet tomaattikastikkeesta ja ripottele päälle 1/3 osa juustoraastetta. Lisää kerros lasagnelevyjä ja niiden päälle 2/3 osaa juusto-pinaattiseoksesta, jonka päälle 1/3 osa juustoraastetta. Levitä vielä yksi kerros lasagnelevyjä ja siihen päälle loput tomaatti- sekä pinaattikastikkeesta.
Siirrä vuoka uuniin. 30 minuutin päästä lisää loput juustoraasteesta lasagnen pinnalle ja jatka paistamista vielä noin 15minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä vähintään 15 minuuttia ennen tarjoilua. Tämän  ruoan voi tehdä erinomaisesti myös edellisenä päivänä, sillä se vain paranee.

 

Tämän sisällön sinulle tarjoaa Myllyn Paras.

Kilpailut

Uusimmat