Tuomas Holopainen sanoituksistaan: Pitää antaa tajunnan virrata

07.03.2015 21:30 -

Nightwish-yhtye julkaisee uuden albumin maaliskuussa. Endless Forms Most Beautiful -albumi on bändin kahdeksas pitkäsoitto. Yhtyeen sanoittaja ja säveltäjä, Tuomas Holopainen kertoo Radio Novan haastattelussa, miten yhtyeen suositut kappaleet syntyvät ja miten hän suhtautuu musiikin tulevaisuuteen. 

Nighttwishin uudella Endless Forms Most Beautiful -levyllä biisien teema pyörii luonnon ja tieteen ympärillä. Tuomas Holopainen kertoo Samuli Väänäsen haastattelussa havahtuneensa asiaan vasta ensimmäisen puolen vuoden aikana, aihe syntyi kuin itsestään. Hän korostaa, että teemaa ei päätetä väkisin.

- Pitää antaa tajunnan virrata ja kappaleiden tulla luonnostaan, muusikko kertoo.

Parikymmentä vuotta kestänyt suosio jatkuu

Bändin musiikkiura on ensi vuonna kestänyt jo 20 vuotta, ja Samuli haastaakin Tuomaksen kertomaan, mikä on suosion salaisuus. Tuomaksen mukaan kaikki lähtee innosta ja rehellisyydestä tekemiseen. Nightwishin jäsenten ei ole tarvinnut kuunnella ulkopuolisia, ja kaikki on lähtenyt suuresta palosta tehdä musiikkia yhdessä.

- Tällä hetkellä sitä vaan nauttii musiikin tekemisestä, soittamisesta ja kavereiden kanssa olemisesta, keulakuva perustelee.

Millaista on nykypäivän musiikkibisnes?

Musiikin kuunteleminen on muuttunut ja tulee muuttumaan vielä enemmän lähivuosina. Levyjen ostaminen kaupoista jää vähemmälle, kun kaikki siirtyy internettiin. 

Levyn vuotamista internettiin on käytännössä mahdoton estää. Tuomas Holopainen muistuttaa, että levyn promokappaleita saatetaan säilyttää kauppojen varastoissa sadassa eri maassa, tarvitaan vain yksi ihminen levyn julkaisemiseen.

-Tähän täytyy vaan jotenkin sopeutua, mutta ei se vie pois sitä faktaa, että se tuntuu väärältä. 

Nightwish on tehnyt yhteisen päätöksen jäsenien kesken, että levyä ei tule löytymään Spotifysta.

Tuomaksen mukaan hänen tulevaisuutensa ei tule pyörimään soolouran ympärillä. Soolouraan sisältyy The Life And Times Of Scrooge -albumi ja siihen se jää. Nightwish on tällä hetkellä etunenässä, mutta muusikko myöntää takaraivossa kolkuttelevan muitakin haaveita.

Kuva: Nightwish / Ville Juurikkala

(Radio Nova / Kaisa Honka & Julia Falck)

Kilpailut

Uusimmat