Tänään en loukkaannu mistään -teemapäivä järjestettiin 12. maaliskuuta - lue lisää

12.03.2013 07:00 -

Suomessa järjestettiin tiistaina 12. maaliskuuta järjestyksessään toinen ”Tänään en loukkaannu mistään” -teemapäivä.

Tempauksen tarkoituksena on herättää keskustelua politiikassa ja verkossa kiivaaksi yltyneestä keskusteluilmapiiristä. Teemapäivänä hiljennytään etenkin verkkokeskusteluissa, eikä loukkaannuta kerrassaan mistään.

Nyky-Suomessa on muodikasta hankkia huomiota omalle asialleen loukkaantumalla milloin mistäkin. Uusia loukkaantuneita ilmoittautuu etenkin sosiaalisissa medioissa lähes jokainen päivä. Siksi tiistaisen teemapäivän aikana Radio Novassa muistellaan kuluneen vuoden tyylipuhtaimpia loukkaantumisia. 

Tempauksen takana ovat kansalaisaktiivit Jani Halme ja Teemu Jokinen yhteistyössä Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew:n kanssa.

ELC - keskustelua loukkaantumisesta:

Loukkantumis-Finlandia jakoon!

- Suomesta on tullut äkillisesti loukkaantumisyhteiskunta, jossa etenkin sosiaalisissa medioissa loukkaannutaan useamman kerran viikossa. Eritysten suosittua on milloin mistäkin loukkaantuneiden toimittajien ja blogaajien kolumnien jakaminen oman myötäloukkaantumisen osoittamiseksi, Halme ja Jokinen kertovat.

- Loukkaantuminen on liberaaliksi itsensä kokevan ihmisen vahva tunne, ja sosiaalisessa mediassa menestyvät yleensä vain vahvat ja väkevät ilmaisut. Liberaali henkilö kun ei saa suuttua, ei pilkata, ei vihata, eikä määräillä. Joten on kätevintä ja helpointa tyytyä loukkaantumiseen. Ja vielä toisten puolesta, jotta oma vapaamielisyys ei saisi kolausta, miehet jatkavat.

Teemapäivänä ei loukkaannuta, vaan hiljennytään miettimään kuluneen vuoden himmeimpiä loukkaantumisia. Muistellaan sitä, mistä aiheesta ja miksi suomalaiset ihmiset ovat loukkaantuneet.

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat