Radio Nova kaappasi vuoden 2015 kovimman radioilmiön

11.02.2016 17:18 -

Ilmiöksi kasvanut Retroperjantai-ohjelma siirtyy Radio Novalle.

The Voicelta tuttu Retroperjantai on ehkä viime vuoden kovin radioilmiö Suomesta. 90-luvun eurodancea soittava ohjelma kasvoi vuoden aikana perjantai-iltojen bileohjelmasta valtavaksi ilmiöksi. Ohjelma Facebook-yhteisö on kerännyt puolessa vuodessa yli 10 000 jäsentä ja ohjelman juontaja Oku Luukkainen on revitty radiostudiosta myös heittämään Retroperjantain dj-keikkoja suurimpiin 90's-bileisin ympäri Suomen.

Nyt ohjelma pääsee entistä suuremman yleisön tietoisuuteen, sillä se siirtyy tällä viikolla Radio Novan perjantai-iltoihin. Luukkainen kiittää kuulijoita siitä, että ohjelma pääsee entistä suuremmalle kanavalle ja parrasvaloihin.

- Retroperjantain kuulijat ovat huikeita. Joka viikko ohjelmaan tulee käsittämättömät määrät puheluita ja niin sähköpostilla kuin Facebookin kautta tulee palautetta, biisitoiveita ja muita yhteydenottoja, Luukkainen.

- Yleisöllä on keskeinen rooli siinä, että Retroperjantaista on kasvanut tällainen ilmiö, että se haluttiin suuremmalle kanavalle.

Retroperjantai kuullaan Novalla joka perjantai klo 19-22. Uudelle kanavalle siirtyessä Luukkaisella oli yksi tapa, josta hän ei halunnut luopua.

- Joskus perjantaisin parhaita ysäribiisejä soittaessa itsekin on niin fiiliksissä, että ei halua lopettaa ohjelmaa vielä kymmeneltä työvuoron loppuessa. Silloin saatan kysyä yleisöltä, että "vedetäänkö yli?". Jos yleisö on tarpeeksi mukana ja samoissa fiiliksissä, niin haluan, että minulla on mahdollisuus jatkaa soittamista vaikka yli puolen yön.

Onko lupa tuohon nyt siis saatu myös uudella kanavalla?

- No sanotaan näin, että jatkossa tuo "vedetäänkö yli?" -kysymys saattaa tulla vielä aiempaakin useammin, Luukkainen vihjaa.

Jos Retroperjantain soittama musiikki ei ole ennestään tuttua, kannattaa lukea täältä löytyvä haastattelu, jossa Luukkainen esittelee mielestään parhaat 90-luvun kappaleet. Muun muassa ne kaikki soivat säännöllisesti Retroperjantain lähetyksissä.

Kilpailut

Uusimmat