Minna Tervamäki vinkkaa: Tähtitanssijan on siedettävä epävarmuutta

18.03.2015 16:45 -

Minna Tervamäki on Suomen Kansallisbaletin tähtitanssija. Hän kertoo, mitkä ominaisuudet tekevät tähtitanssijan. 

Minna Tervamäki kertoo Antero Mertarannan haastattelussa, että hänen baletinopettajansa havaitsivat hänen lahjakkuutensa jo varhaisessa vaiheessa. Tervamäen mukaan baletissa lahjakkuudella, sinnikkyydellä ja valtavalla työnteolla on suuri merkitys. 

– Tähtitanssijaksi pääseminen on todella pitkä tie. Se sisältää ala- ja ylämäkiä. Yksi kauhean tärkeä asia on se, että pitää sietää epämukavia aikoja ja epävarmuutta, Tervamäki sanoo Novan Seitsemän oikein -ohjelmassa. 

Minnan mukaan tanssijalla on oltava tiettyjä ominaisuuksia. On eduksi, että keho on liikkuva, ja todellisuudessa hyvin moni balettitanssija on yliliikkuva, eli heillä on yliliikkuvat nivelet. Hyvän tanssijan ominaisuuksia ovat myös sopusuhtainen vartalo, pitkät raajat, musikaalisuus, luontainen ponnistusvoima ja karisma. 

– Esimerkiksi meidän nilkat menevät normaalin ajattelun mukaan aivan yli. Se tuo haasteita, sillä pitää hankkia oikeaa voimaa pitäkseen paketin kasassa.

Minna kertoi, että ei saa jämähtää yhteen lajiin liian aikaisin. Hän väittää, että hänen ponnistusvoimansa on rakennettu hyppynarun ja twistin avulla.

– Olen hyppinyt, kiipeillyt ja tehnyt niin paljon kaikkea, että kokonaiskoordinaationi on päässyt kehittymäään.

Minna Tervamäki kertoo lisää tanssijan arjesta 18.3. Novan taajuudelta tulleessa lähetyksessä, kuuntele se kokonaisuudessaan:

 

 

Kuva: Kaisa Honka

(Radio Nova)

 

 

Kilpailut

Uusimmat