Michael Jackson esiintyi postuumisti Billboard Music Awardseissa

19.05.2014 10:44 -

Hologrammiteknologia toi edesmenneen popin kuninkaan gaalayleisön ihmeteltäväksi Las Vegasin MGM Grand -kasinohotellissa. Yhden kappaleen pituiseen esitykseen tarvittiin puolen vuoden työ, ja mukana olivat myös Jackon kanssa työskennelleet koreografit.

Slave The Rhythm -kappaleen esittivät Jacksonin hologrammi tukenaan viisihenkinen yhtye ja 16 tanssijaa. Kappale on äänitetty vuoden 1991 Dangerousin teon aikaan.

Uskomatonta teknologista taidonnäytettä varten rakennettiin MGM Grand Arenalle oma lavansa. Jacksonin hahmo teki tavaramerkikseen muodostunutta moonwalkia ja olipa mukana miehen spektaakkelimaiseen elämään ja armoitetun viihdyttäjän statukseen sopiva valtaistuinkin.

Virtuaali-Jacksonin liikkeet ja pienimmätkin eleet olivat kuin ilmetyn esikuvansa, kiitos vuodenvaihteen tienoilla työhön tarttuneiden Jacksonin vanhojen yhteistyökumppaneiden, koreografiveljesten Rich ja Tone Talauegan ja Jamie Kingin.

Luomuksessa on paljon samaa kuin 1990-luvun puolenvälin Jacksonissa, ennen kuin miehen terveysongelmat alkoivat toden teolla näkyä.

Billboard Music Awardissa tavoitetaan siis popin kuninkaan huippuvuosien lumo.

– Esitys on ehtaa Michaelia, mutta lisäsimme siihen vähän omia mausteitamme, kertoi Tone, joka aloitti yhteistyön tähden kanssa itse ollessaan vielä high schoolissa. Talauegan veljekset ovat myös filmin tanssijoiden liikkeiden takana.

Billboard Music Awardissa tavoitetaan siis popin kuninkaan huippuvuosien lumo.

(Radio Nova, Billboard.com)

Kuvakaappaus: YouTube

Kilpailut

Uusimmat