Levin maailmancupin peruuntuminen puhuttaa Ski Expossa

04.11.2011 18:19 -

Ski Expo -messuilla puheenaiheena on ollut Levin maailmancupin osakilpailun peruminen. Pujottelukisa peruttiin torstaina lumipulan vuoksi.

Levin aailmancupin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Jouni Palosaari on ottanut vastaan lukuisia myötätunnon osoituksia Ski Expon messuhulinassa.

- Talviurheilun parissa toimivat tahot ovat yhtä suurta perhettä. Myötätunto on ollut käsinkosketeltavaa. Kisojen peruuntuminen ei ole pelkästään Levin asia, vaan koko Suomen ja Suomen talvimatkailun asia. Se on siten yhteinen asia, Palosaari kertoi Radio Novan haastattelussa.

Palosaaren mukaan maailmancupin osakilpailun järjestämiseen uskottiin viimeiseen asti. Totuutta oli kuitenkin katsottava silmiin.
- Oli todettava, että aika loppuu kesken. On raskasta ottaa kintaat kädestä ja pohtia, miten tästä nyt eteen päin, Palosaari pohti.

Kisaa ei kuitenkaan Leville tällä talvikaudella saada, sillä koko Skandinavia ja Eurooppa ovat lumettomia.
- FIS:in kisakalenteri on tiukka, joten Levin kisa on tältä kaudelta menetetty.

Kisabudjetti oli 1,2 miljoonaa euroa. Kerrannaisvaikutukset majoitusten, ravintoloiden, ohjelmapalveluiden ja logistiikan kautta ovat kuitenkin kisabudjetin päälle vielä useita miljoonia. Viikonlopun tulonmenetyksen vaikutukset ovat todella suuret.

Kansainvälinen hiihtoliitto pitää Leviä niin kutsuttuna klassikkopaikkana Söldenin ja Lake Louisen ohessa. Jouni Palosaari toivoo, että jatkossa kisat järjestettäisiin Levillä hieman myöhemmin marraskuussa.

- Kyllä meidän täytyy avata keskustelu siitä, jos saisimme aikataulua viikolla eteen päin. Tulevana kautena meillä on kisat samalla ajankohdalla kuin nyt. Kahden vuoden kuluttua kisojen aika on paria viikkoa myöhemin, jolloin ei ole enää mitään ongelmaa. Kisakalenteri on tehty vuoteen 2016 saakka.

Edellisen kerran Levin maailmancup peruttiin vuonna 2007. Kansainvälinen hiihtoliitto FIS punnitsee parhaillaan vaihtoehtoja Levin maailmancupin pujottelukisojen korvaamiseksi. Lisätietoja aiheesta on luvassa sunnuntaina.

(Radio Nova)



Kilpailut

Uusimmat