Juhani Tamminen jyrähti: "Miljoonan dollarin koulutuksen" saaneet NHL-pelaajat ylenkatsovat Leijonia!

29.04.2013 09:13 -

Venäjä varmisti Euro Hockey Tourin kokonaisvoiton sunnuntaina Brnossa, kun se voitti Tsekin luvuin 2-1. Leijonat jäivät turnauksessa viimeiseksi kolmella tappiollaan. Kaikkiaan joukkueella on alla neljä tappiota ennen kotikisoja.

Kuuntele koko haastattelu:



Enbuske & Linnanahde Crew kysyi Leijonien tappioputkesta mielipidettä konkarivalmentaja Juhani Tammiselta

- Sanon kokeneena "goutsina" ja aika monta Leijona-peliä ja turnausta vetäneenä: Fyysisesti ja henkisesti ihan loppu.

- Jokainen tietää, kun on henkisesti ja fyysisesti ihan loppu, niin ei ole kuin yksi kikka: palautua.

Tamminen ei ole huolissaan Leijonien fyysisestä palautumisesta hetkeäkään. Toinen asia on henkinen puoli.

- Ammattiurheilussa henkinen palautuminen tapahtuu yhdellä tavalla, ja se on voittaminen.

Tamminen tietää että juuri nyt Leijonilla on itseluottamus alhaalla, mutta edessä on MM-koitos.

- Nyt on kaksi äärimmäisen tärkeää peliä edessä. Yhdellä tavalla itseluottamus palautuu. Voitat Saksan, ja nouset kaapin päälle, Tamminen toteaa. Tilanne toimii myös päinvastoin.

- Jos jostain syystä Saksa sulkee ovet ja iskee muutaman kerran vastaiskulla kiekon häkkiin, niin sinne Hartwallin kattoon tulee sellaisia kumiankkoja, että en ole varma, kuinka nämä "veljet" sen klaaraa.

Leijonien joukkueesta loistavat poissaolollaan NHL-palaajat, jotka ilmoittivat jäävänsä MM-kisojen ulkopuolelle. Tamminen ei sulata asiaa.

- Kyllä arvomaailma on mennyt pahasti sekaisin. Nyt nopeasti herra (Kalervo) Kummola, joka on puheenjohtaja, herra (Jari)  Kurri joka vastaa maajoukkuetoiminnasta ja herra Sinuhe Wallinheimo pelaajayhdistyksen puheenjohtaja: Nyrkki pöytään, laatupelaajat kasaan ja arvomaailma selväksi.

- Tää systeemi on rakentanut sen, että voitte (Leijonat) olla miljonäärejä. Ilman tätä systeemiä rakas peli olisi käsipallon asemassa Suomessa. Jos tämä ajattelu olisi ollut parhaimpien pelaajien ja valmentajien päässä tätä luokkaa, jääkiekko olisi Mikki Hiiren asemassa.

- Nyt tämä on kansallispeli. Nämä veljet, jotka ovat saaneet "miljoonan dollarin koulutuksen", ylenkatsovat  meidän tärkeätä tuotetta, Leijonia. Haloo!

- Missä on arvomaailma?, Tamminen kysyy.

MM-KISAT RADIO NOVASSA

Suomen otteluiden suorat selostukset
Kaikki Suomen MM-ottelut kuullaan suorina lähetyksinä Radio Novan FM-taajuuksilta sekä nettiradiosta. Radio Novan selostajana toimii Tomi Tuominen ja kommentaattorin roolissa vaihtelevat ensi vuonna Leijonien apuvalmentajana aloittava Oulun Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki sekä vuoden 1995 maailmanmestari Tero Lehterä. Ottelutunnelmiin valmistaudutaan jo puoli tuntia ennen kiekon putoamista jäähän.

Leijona-uutiset kolmesti päivässä
Radio Novan Leijona-uutiset pitää kuulijat ajan tasalla kaikista MM-turnauksen tapahtumista ja tunnelmista. Kolme kertaa päivässä kuultavat uutiset tarjoaa Leijona-joukkueen tuoreimmat kuulumiset ja käsittelee erilaisia MM-kisoihin liittyviä ilmiöitä ja henkilöitä – välillä myös pilke silmäkulmassa.

Leijona-aamiainen joka aamu klo 9.10
Radio Nova virittäytyy jääkiekkotunnelmiin MM-kisojen jokaisena aamuna jo klo 9.10, kun  Antero Mertaranta ja Juhani Tamminen istuvat yhdessä Leijona-aamiaiselle. Suorassa lähetyksessä on luvassa viiltävää analyysiä ja rehellistä pohdintaa Suomen joukkueesta sekä edellisen illan ja alkavan päivän otteluista.

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat