Jarkko Ruudun taklaaman jääkiekkoilijan valmentaja-isä hermostui nähdessään tilanteen: Korkkasin kossupullon!

21.02.2013 08:25 -

Jokeri-hyökkääjä Jarkko Ruudun rajusti taklaamasta kuopiolaiskiekkoilijasta on tehty lastensuojeluilmoitus, kirjoittaa Savon Sanomat. Enbuske & Linnanahde Crew soitti taklauksen uhriksi joutuneen Artturi Lehkosen isälle, jääkiekkovalmentaja Ismo Lehkoselle.

Lehkonen kertoi katsoneensa ottelun kotona televisiosta. Tilanteesta harmistunut ja huolestunut isä tarttui pulloon.

- Mä korkkasin kossupullon. Mä tiesin, että hän (poika) on hyvissä käsissä. Siellä on kummiskin lääkärit, itseasiassa siellä on 2-3 lääkäriä. Ambulanssin tilaaminen on tosi nopeaa, Lehkonen kertasi tilannetta.

- Ainoa mitä mä pystyin tekemään: suomalainen tapa, korkkasin kossupullon ja tinttasin siitä. Seuraavana aamuna valtava krapula ja sain tietoa, että siellä kaikki ok, Ismo Lehkonen jatkoi.

Lehkosella ei ole mitään sanottavaa Jarkko Ruudulle.

- Mulla ei ole mitään sanottavaa, enkä ole ollut yhteyksissä. Jokainen sen ymmärtää, ettei se oli kenellekään isukille helppo tilanne, selvästi tuohtunut Lehkonen muotoili.

Jarkko Ruudun tekemästä taklauksesta lastensuojeluilmoitus

Savon Sanomien mukaan Jokeri-hyökkääjä Jarkko Ruudun viime lauantaina rajusti taklaamasta 17-vuotiaasta Artturi Lehkosesta on tehty lastensuojeluilmoitus. Ilmoituksen teki Kuopion kaupungilla työskentelevä tohtoritasoinen terveydenhoidon ammattilainen. 

- Alaikäisten mäiskiminen kaukalossa on jotain aivan käsittämätöntä, nimettömänä esiintyvä nainen sanoo.

Ruutu sai kolmen ottelun pelikiellon ja sakkoja taklauksesta, jonka seurauksena Lehkonen kaatui maahan ja sai aivotärähdyksen.

Jääkiekkovalmentaja työskentelevä Ismo Lehkonen ihmettelee SM-liigajoukkue Kalpassa pelaavasta pojastaan tehtyä lastensuojeluilmoitusta. Hänen mukaansa rumat otteet saataisiin kuriin ottamalla mallia Pohjois-Amerikan jääkiekkoliiga NHL:stä.

Ismo Lehkonen sanoi Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew -ohjelmassa, että SM-liiga on herättänyt aina paljon huomiota.

- Ihmiset, jotka eivät ole sisäistäneet lajia, tehtailevat kaikenlaisia ilmoituksia. Jääkiekko on seurattu laji, Lehkonen sanoi.

Hänen mielestään liigassa pelaaminen on turvallisempaa kuin nuorten sarjoissa.

- Nuorten peleissä sattuu ja tapahtuu paljon enemmän kuin SM-liigassa. Liigassa on ammattituomarit ja pelaaminen on turvallisempaa.

Lue lisää MTV3:n sivuilta

Kuuntele koko haastattelu:



(Radio Nova, Savon Sanomat, MTV3, STT)

Kilpailut

Uusimmat