Jalkahiki haisemaan: Paljain jaloin työskentelyn väitetään vähentävän stressiä

27.03.2015 11:20 -

Kengät pois työpaikoilla? Quartz-sivusto kirjoittaa, että paljain jaloin työskentely vähentää stressiä ja lisää työntekijän tuotteliaisuutta.

Yhä useammat kulkevat töissäkin paljain jaloin ja barefoot-jalkineetkin ovat nostaneet suosiotaan huomattavasti. Monet syyttävät kenkiä aikuisten jalkavaivoista, sillä syntyessään lähes kukaan ei kärsi jalkavaivoista. Quartz-sivusto kertoo, että paljain jaloin työskentely vähentäisi stressiä ja edesauttaisi työntekijöiden tuotteliaisuutta. 

—  Kengät ovat epäterveelliset jaloille, kertoo Liberty yliopiston professori Daniel Howell, joka on kirjoittanut kokonaisen kirjan paljasjalkaisuudesta.

Vogelin verkkosivuilla kerrotaan, että avojaloin liikuttaessa varpaat ovat erillään toisistaan ja saavat vapaasti tarttua alustaan. Epätasainen alusta treenaa tehokkaasti jalkojen lukuisia pieniä lihaksia. Avojaloin liikkuminen treenaa myös jalan niveliä ja pitää jalan pehmytkudokset joustavina.

Lontoossa työskentelevä arkitehti Amada Levete kertoo Quartzille, että hänen toimistoonsa ei ole asiaa kengät jalassa.

— Tämä tapa pitää matot puhtaina. Se lisää tasa-arvon tunnetta ja rentouttaa. Paljain jaloin voi nostaa jalkansa sohvillekin, Levete sanoo.

Adeccon teettämän tutkimuksen mukaan 43 prosenttia ihmisistä ei kuitenkaan halua työkavereidensa kulkevan työpaikalla paljain jaloin. Tutkimukseen osallistui yli tuhat ihmistä. 

Kuva: Shutterstock 

(Radio Nova/ Quartz/ Vogel) 

Kilpailut

Uusimmat