Hyvää kiinalaista uutta vuotta! Saara Aalto laulaa mandariinikiinaksi

30.01.2014 16:15 -

Uudessa musiikkivideossa suomalaislaulaja paitsi ratsastaa hevosen vuoden kunniaksi valkealla ratsulla myös esiintyy kielellä, jota harva meillä taitaa.

Kiinalaista uutta vuotta vietetään tänään torstaina klo 18 Suomen aikaa. Sen kunniaksi on julkaistu Saara Aallon musiikkivideo Reach The Stars, jonka on tuottanut Angry Birdsillä menestykseen kohonnut peliyhtiö.

Sekä englanniksi ja mandariinikiinaksi laulettu kappale on Saaran itsensä säveltämä ja sanoittama ja Teemu Roivaisen sovittama.



Biisintekijä Aalto kertoo laulavansa kappaleessa uuden vuoden tuomasta toivosta ja uudesta alusta, jolloin kaikki vanha jätetään taakse ja annetaan anteeksi kaikki paha.

– Tämä ajatus liittyy hyvin olennaisesti kiinalaiseen uuteen vuoteen. Lisäksi laulu kertoo nyt alkavasta hevosen vuodesta, joka on yksi tärkeimpiä kiinalaisen eläinradan horoskooppimerkkejä. Hevosen vuosi tulee esiin myös kappaleen sanoituksessa sekä musiikkivideossa. Tärkeä osa kappaletta on myös opettaa maailmalle hieman mandariinikiinaa sekä tuoda kiinalaista uuden vuoden viettoa länsimaalaisten tietoon. Näin ollen kappaleessa lauletaankin koko maailmasta, joka laulaa videolla yhdessä happy hew year, sanoo Aalto.

Aallon ajatus mandariinikiinan alkeiden opettelusta ei ole pöllömpi, sillä maailmassa suomalaisille toistaiseksi vierasta kieltä puhuu jo noin miljardi ihmistä.

(Radio Nova)

Kuva: Rovio Entertainment

Kilpailut

Uusimmat