Dome Karukosken Mielensäpahoittaja-elokuva on ylittänyt 300 000 katsojan rajan

20.10.2014 09:45 -

Elokuva on saanut elokuvateattereissa lauantaina 18.10.2014 mennessä 301 083 katsojaa. Näin suuri katsojamäärä on hyvin epätavallinen, sillä kyseisen rajan on ylittänyt vuoden 1990 jälkeen ainoastaan 15 kotimaista elokuvaa. Mielensäpahoittaja nousi jo viime viikolla Suomen katsotuimmaksi elokuvaksi vuonna 2014.

Elokuvan tarina perustuu kirjailija Tuomas Kyrön menetyksekkäisiin Mielensäpahoittaja-kirjoihin Mielensäpahoittaja, Mielensäpahoittaja ja ruskea kastike sekä Miniä. Kyrö kommentoi elokuvan katsojalukuja seuraavasti:

– Viimeisten neljän vuoden aikana olen oppinut, ettei pidä yllättyä mistään, mitä Mielensäpahoittaja tuo tullessaan. Mutta valehtelisin, jos väittäisin, ettei 300 000 katsojaa yllätä. Tällaista yleisöä ei saa taikatempuilla, markkinointikikoilla tai pakottamalla. Elokuva kunnioittaa alkuperäiskirjojen henkilöitä ja henkeä, mutta on täysin itsenäinen taideteoksensa. Siksi se toimii, siksi se kiinnostaa.

Mielensäpahoittaja on myös Suomen Golden Globe -ehdokas parhaan ulkomaisen elokuvan kilpailusarjaan. Dome Karukoski on asetettu lisäksi ehdolle parhaan ohjaajan kategoriaan sekä Antti Litja parhaaksi miespääosan näyttelijäksi. Säveltäjä Hilmar Örn Hilmarsson on asetettu ehdolle parhaasta elokuvamusiikista.

Mielensäpahoittaja sai ensi-iltansa perjantaina 5.9.2014. Eeppistä, sukupolvien välistä rakkaustarinaa tähdittävät Antti Litja, Mari Perankoski, Iikka Forss ja Petra Frey. Elokuva kertoo kauniin, humoristisen ja koskettavan tarinan sukupolvien välisestä kuilusta ja rakkaudesta, luopumisesta sekä uuden löytämisestä. Tarina perustuu kirjailija Tuomas Kyrön menetyksekkäisiin Mielensäpahoittaja-kirjoihin Mielensäpahoittaja, Mielensäpahoittaja ja ruskea kastike sekä Miniä. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Tuomas Kyrö ja Dome Karukoski.

(Radio Nova,

Kilpailut

Uusimmat