Antero Mertaranta Venäjän joukkueen käyttäytymisestä MM-loppuottelussa: "Tuollainen öykkärimäinen käytös ei kuulu mihinkään"

18.05.2015 10:17 -

Antero Mertarannan urakka jääkiekon MM-kisoissa on valmis. Kaikkiaan rakastettu selostaja urakoi noin 20 ottelua Tsekeistä, mukaanlukien lähes kaikki Suomen pelit.

Loppuottelussa Kanada höykytti Venäjää peräti lukemin 6-1.Ottelun jälkeen nähtiin erikoinen tapahtumaketju. Kättelyiden jälkeen suurin osa venäläispelaajista karkasi suoraan ulos kaukalosta kapteeninsa Ilja Kovaltshukin johdolla. Perinteisesti myös hävinnyt joukkue jää kuuntelemaan kansallislaulua, mutta ei tällä kertaa.

Mertaranta ei ymmärrä venäläisten käyttäytymistä. Hän peräänkuuluttaa kansainvälisen jääkiekkoliiton sääntöjen noudattamista.

— Olihan se kieltämättä hyvin erikoinen tilanne. Kun he lähtivät pois, se näytti erikoiselta ratkaisulta. Täytyy valitettavasti sanoa, että tapahtuma heijastelee tämänhetkistä maailmantilannetta ja yhteiskuntaa.

— Minusta tuollainen öykkärimäinen käyttäytyminen ei kuulu mihinkään. Pitää kunnioittaa toisten ihmisten mielipiteitä ja saavutuksia. Täytyy kestää se, että ei tällä kertaa tullut menestystä, hän huomauttaa Novan aamun haastattelussa.

— Jälleen kerran tullaan siihen kysymykseen, että meillä on olemassa tämä kansainvälinen liitto, joka vastaa näistä tapahtumista. Heidän tulisi laittaa sellaiset sanktiot, että nämä asiat saadaan kertakaikkiaan järjestykseen. Eihän tämä puhumalla parane. Tällä hetkellä tuntuu, että kaikki muut noudattaa sääntöjä, paitsi venäläiset, Mertaranta ihmettelee.

Monet muistavat Venäjän joukkueen päävalmentejan käyttäytymisen edellisen vuoden MM-kisoissa. Silloinkin säännöt olivat unohduksissa.

Kuuntele Antero Mertarannan haastattelu. Mitä mies puuhaa kisojen jälkeen?



(Nova)

Kilpailut

Uusimmat