Aku Hirviniemi: "Vähiten nautin kohtauksista, joissa Dusty syöksyy rotkoon"

04.07.2014 10:40 -

Suomen suosituimpiin näyttelijöihin kuuluva Hirviniemi esittää Dusty-lentokonetta heinäkuussa ensi-iltaan tulevassa koko illan Lentsikat 2 -elokuvassa. Dubbaajan äänihuulet ovat koetuksella, kun hahmo pelkää kuollakseen.

Putouksen suosikkinäyttelijä on Dusty-koneen ääni suomenkielisessä versiossa, nyt jo toista kertaa. Hirviniemi esitti pääosaa jo ensimmäisessä Disneyn Lentsikat-elokuvassa, joka ilmestyi viime vuonna.

Siinä, missä ykkösosassa voitettiin korkean paikan kammo ja harjoiteltiin kilpalentokoneen temppuja, kakkososassa on astetta vakavampi pohjavire. Dusty on joutunut lopettamaan kilpauransa ja liittynyt lentopalokuntaan. Selätettävänä on hurja haaste, arvokasta Potkuriperän kansallispuistoa uhkaava jättimäinen metsäpalo on saatava aisoihin.

– Kyllä siinä ollaan hyvin perusasioiden äärellä. On hauskaa, että nämä ovat vähän erilaisempia. Autot- ja Lentsikat -elokuviahan on syytetty siitä, että niissä juoni tuppaa toistamaan itseään. Mun mielestä se ei pidä paikkaansa, niissä on hyvin erilaiset stoorit. Lentsikat 2:kin on hyvä osoitus siitä, sanoo Hirviniemi.

Tarkkaa touhua

Lastenelokuvien dubbaaminen on mukavaa työtä, joskin kovin kurinalaista. Hirviniemi kiittelee sitä, että saa Dustyna olla aika lailla oma itsensä.

– Tää on sinänsä kiva ääni dubata, että Dustylla on ihan yhtä hassu ääni kuin mullakin eli mun ei tarvii vääntää mun ääntä miksikään ökkimönkiäiseksi tai vastaavaa. Se, mikä tekee tästä haastavaa on se, että ykkösosassa oli paljon kisaamista ja vaarallisia tilanteita Nepalin vuoristossa ja Intiassa, ja tässä kakkososassa on vielä vauhdikkaampia ja vaarallisempia tilanteita. Kyllä siinä ääni joutuu koville, kertoo Hirviniemi.

Kuuntele, mitä näyttelijä kertoo elokuvan dubbauksesta, sen rankimmista repliikeistä ja siitä, miten suomen kieli vaikuttaa jälkiäänitykseen!

Lentsikat 2: Pelastajat -elokuvan on ohjannut Bobs Gannaway (Helinä-keiju ja siipien salaisuus) ja suomalaisen dialogin ohjauksesta vastaa Petri Hanttu. 3D-leffa saapuu elokuvateattereihin 25. heinäkuuta 2014.

(Radio Nova)

Kuva: MTV ja Disney

Kilpailut

Uusimmat