Kuva: AOP / Atte Kajova

Mikko Töyssy muistelee ensitapaamistaan Kaija Koon kanssa - päätyi pukukoppiin yläosa paljaana

16.12.2023 18:15 - Sanni Seppä

Töyssy kertoo myös, mistä asiasta pitäisi hänen mielestään puhua avoimemmin.

Voit kuunnella haastattelun alta tai Podplaysta

Ylen rakastettu komediasarja Modernit miehet jatkuu uusin jaksoin tammikuussa 2024. Viime kuussa tiedotettiin, ettei Eero Milonoff jatka sarjan parissa, vaan näyttelijäkaartiin mukaan hyppää Mikko Töyssy

Hän näyttelee sarjassa ex-jääkiekkoilija Mikaa, joka on Töyssyn mukaan kova ratkomaan kaikkien muiden ongelmia paitsi omiaan. Töyssy valittiin sarjaan koekuvausten kautta.

Näyttelijä sanoo, että sarjassa häneen vetoaa eniten kiusallisen huumorin tyylilaji.

- Tässä on paljon sitä. Sitten totta kai, kun tässä itsekin elää sitä aikakautta, että tietyt asiat elämässä saattavat aiheuttaa haasteita, niin kyllä siellä varmasti sivutaan niitäkin.

Sarjan aiemmilla kausilla on ollut mukana neljä huippunäyttelijää: Iikka Forss, Jarkko Niemi, Eero Milonoff ja Tommi Rantamäki. Muukin työryhmä on vuosien aikana pysynyt melko samana ja monia uuteen työyhteisöön hyppääminen voisi jännittääkin. Töyssy kuitenkin sanoo, ettei häntä pelottanut hypätä uuteen porukkaan mukaan.

- En ole ikinä pelännyt sitä, vaan otan sen seikkailuna. Pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin. Pidän siitä harrastuksesta, Töyssy summaa hyväntuulisena. 

Isoin jännityslataus tiivistyi vain ensimmäisiin lukuharjoituksiin ja kuvauspäivään, mutta sen jälkeen kaikki sujui mukavasti.

- Enemmän mietin, että toimiiko meillä näyttelijöillä ja työryhmällä kemiat. Se on se, mitä toivoo aina. Enkä kokenut, että tässä olisi ollut ongelmia sen suhteen. 

Sarjassa käsitellään huumorin kautta herkkiäkin aiheita, eikä tabuja pelätä nostaa pöydälle. Avoimuus on aina hyvästä ja näyttelijälläkin on mielessä yksi asia, josta voitaisiin puhua enemmän.

- Terapiassa käynti. Ainakin minä olen sitä sukupolvea, että se on ollut sellainen tabuasia, että jos menee terapiaan, niin se on jotenkin paheksuttavaa, väheksyttävää tai katsotaan, että se on heikkous. Olisi kiva, että sitä pystyttäisiin kääntämään, että sehän on hyvä asia jos sinulla on ongelmia, että pääset puhumaan jollekin niitä luottamuksella. Puhuminen auttaa aina, hän toteaa.

(kuva: AOP / Atte Kajova)

Kommelluksia pukkarissa

Töyssyä naurattaa etenkin tilannekomiikka sekä kiusalliset tilanteet. Niistä hänellä on myös omaa kokemusta ja yksi esimerkki sellaisesta tapahtui samalla keikkareissulla artisti Kaija Koon kanssa.

- Mulla oli tämä sketsihahmo Urmas Viilunk ja olin tehnyt sen oman esitykseni ja harhailin siinä käytävällä, hän aloittaa.

- Olin riisunut Urmakselta pois jo yläosan pois ja olin pelkissä puvunhousuissa ja yläosa paljaana. Tulin takaisin pukkariini, mutta meninkin vahingossa Kaijan Koon pukuhuoneeseen. Aloin vain nauramaan, että "anteeksi nyt kyllä naurattaa, tämä oli täysin tahaton vahinko. Pahoittelut ja hyvää keikkaa Kaija", Töyssy muistelee tapahtunutta. 

Kaija Koo ei kuitenkaan kommelluksesta hätkähtänyt, päinvastoin.

- Hän nauroi ja ymmärsi. Hän on huumorinaisia. Se oli hieno ensitapaaminen, Töyssy nauraa.

Neljäs kausi alkaa Yle TV1:llä 16.1.2024 klo 20 ja kaikki jaksot ilmestyvät samana päivänä myös Yle Areenaan. (kuva: This is Nice Studios Finland Oy / Yle)

 Lue myös: Kultainen Venla -finalistit valittiin - kaksi tv-sarjaa keräsivät eniten ehdokkuuksia

Lue myös: Aki Kaurismäen hittielokuva Kuolleet lehdet nimettiin nyt jopa Golden Globe -ehdokkaaksi

Lue myös: UMK-juontajat julkistettiin - mukana myös viime vuoden UMK-artisti

Kilpailut

Uusimmat