Kuva: Mikko Räsänen

Me Naiset: Vesa-Matti Loirin ex-kumppani kertoo, minkä lupauksen hän piti taiteilijan kuoleman jälkeen

05.12.2023 19:15 - Lauri Kujanpää

Loiri ja Stina Edelmann olivat 1990-luvulla yhdessä noin kuusi vuotta.

Edesmennyt taiteilija Vesa-Matti Loiri seurusteli 1990-luvulla Stina Edelmannin (ent. Toljander) kanssa. He olivat yhdessä noin kuusi vuotta. 

Edelmann muistelee elämäänsä Loirin kanssa ja kertoo Me Naisille, että häistä myös puhuttiin, mutta huomiota ei kaivattu. 

- Olimme Veskun kanssa kihloissa ja puhuimme kyllä myös naimisiinmenosta. Jos olisimme menneet naimisiin, ne olisivat olleet henkiset juhlat. Emme kaivanneet sitä julkista huomiota, mitä häistä olisi seurannut, Edelmann sanoo Me Naisille.

Pariskunta sai kaksi lasta, Ukon ja Sampon, ja yksi syy eroon oli Edelmannin valtava lisääntymisvietti. 

- Lisääntymisviettini ei laantunut siihen, ja se oli yksi syy Veskun ja minun eroon. Hän ymmärsi ikäeromme ja sen, että nuoren tytön on lähdettävä eteenpäin, Edelmann sanoo.

Erosta huolimatta kaksikko pysyi läheisinä. Edelmann myös kertoo, millaisen lupauksen hän lopulta piti Loirin kuoleman jälkeen. 

- Vaikka erosimme Veskun kanssa, olimme aina lähellä toisiamme. Kävimme eron tarkasti läpi: miksi ja minkä takia halusin erota. Vesku ei olisi halunnut, olinhan luvannut hänelle kantaa hänet hautaan asti. Ja niin itse asiassa teinkin.

Loiri oli kuollessaan 77-vuotias. Loiri menehtyi keskiviikkona 10. elokuuta 2022 helsinkiläisessä sairaalassa. 

Lue myös: Vesa-Matti Loiri ja Esko Salminen tunsivat toisensa lähes 60 vuoden ajan - Salminen muistaa ensikohtaamisen

Lue myös: Lenita Airisto pohtii, mikä teki Vesa-Matti Loirista koko kansan suosikin: "Omisti lahjakkuutensa suomalaisille"

Lähde: Me Naiset

Kilpailut

Uusimmat