Kuva: MTV3

Suomen ympäristörikoksiin pureudutaan uutuusdokumentissa

27.07.2023 18:15 - Lauri Kujanpää

Uskomattomat ympäristörikokset alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla 17. elokuuta klo 21.

MTV:n uusi Uskomattomat ympäristörikokset -dokumenttisarja pureutuu Suomessa rehottavaan piilorikollisuuden muotoon, ympäristörikollisuuteen.

Sarja käsittelee koko Suomea koskevaa ilmiötä, jossa usein moniongelmaiset yritykset ovat järjestelmällisesti hakeneet taloudellista hyötyä piittaamattomilla ja ympäristöä tuhoavilla keinoilla. Mukaan mahtuu muun muassa saastuneita pohjavesivarantoja, satoja tonneja rakennusjätettä Lapin luontoon, supermyrkkyjä, maailman saastunein tutkittu joenpohja sekä järjestäytyneeseen rikollisuuteen linkittyvää jätehuoltoa.

Suomessa ympäristörikosten määrä nousi ennätyksellisen suureksi 2020-luvulla.

Ympäristörikollisuus on maailman kolmanneksi suurin rikollisuuden muoto ase- ja huumerikollisuuden jälkeen. Se on järjestäytynyttä, ammattimaista ja mittakaavaltaan valtavaa. Interpol on arvioinut ympäristörikollisuuden tuottavan 110–281 miljardia dollaria vuosittain.

Neliosainen sarja on tuotettu yhteistyössä suomalaisten huippuammattilaisten kanssa. Ääneen pääsevät niin THL:n kuin Suomen ympäristökeskuksen johtavat asiantuntijat KRP:n tutkijoiden ja erikoisyyttäjien kera. Jokaisessa jaksossa kuullaan myös asianomaisia ja käydään paikan päällä. 

Uskomattomat ympäristörikokset alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla 17. elokuuta klo 21.

Lue myös: Suomen Amazing Race tulee viimein - kisaajissa muun muassa kansanedustajia ja urheilijoita

Lue myös: Christoffer Strandberg juontaa jännittävää uutuussarjaa - kilpailijoiden nimet julki

Kilpailut

Uusimmat