Kuva: YouTube / Marvel

Guardians of the Galaxy 3 on ensimmäinen Marvel-elokuva, jossa kiroillaan avoimesti - lue 5 faktaa leffasta

29.04.2023 18:15 - Lauri Kujanpää

Guardians of the Galaxy 3 julkaistaan 5. toukokuuta 2023.

James Gunnin ohjaamat Guardians of the Galaxy -elokuvat ovat olleet valtavia menestyksiä. Elokuvasarjan viimeinen osa Guardians of the Galaxy 3 julkaistaan 5. toukokuuta 2023. 

Pääosissa nähdään tuttuun tapaan Chris Pratt, Zoë Saldaña, Dave BautistaBradley Cooper, Karen Gillan sekä Vin Diesel, joka esittää Groot-puuhahmoa. 

Elokuvassa galaksin vartijat kohtaavat vaaran, joka voi viedä heiltä kaiken. Rocket-pesukarhu taistelee menneisyytensä kanssa ja Peter Quill, eli Star-Lord, kerää joukon kasaan, jotta Rocket voidaan pelastaa. Tie on päättymässä ja kaikki tietävät sen. 

Marvelin omistama Disney on nyt jakanut viisi faktaa elokuvasta. Tiesitkö esimerkiksi, että Vin Diesel on näytellyt Grootia 16 eri kielellä? Lue faktat alta. 

1. Guardians of the Galaxy Vol. 3 on ensimmäinen MCU-elokuva, jossa käytetään sensuroimattomasti fuck-kirosanaa. Elokuvan ikäraja Suomessa on 12.

2. Ohjaaja James Gunn on kuratoinut itse Guardians-elokuvien soundtrackit. Hän lähettää elokuvantekijöille ja näyttelijöille musiikkisoittolistan ennen kuvauksia, jotta kaikki voivat lukea käsikirjoituksen musiikin säestyksellä. 

3. Vin Diesel on antanut äänensä Grootille 16 eri kielellä.

4. GOG Vol. 3 -elokuvan kuvauksissa käytetty Peter Quillin stunttinukke oli niin realistinen, että Chris Pratt kokeili kirjautua sillä sisään iPhone-puhelimeensa kasvontunnusta käyttämällä. 

5. Galaxy Vol. 3 rikkoi yhteen tuotantoon käytettyjen maskeerauksien maailmanennätyksen. Aiempaa ennätystä piti hallussaan The Grinch -elokuva (2000).

Lue myös: Sylvester Stallone mukana uudessa Marvel-elokuvassa - palaa tuttuun rooliinsa

Lue myös: Rakastettu Marvel-elokuvasarja päättyy toukokuussa - "Oletteko valmiita viimeiselle matkalle?"

Kilpailut

Uusimmat