Kuva: AOP

Harry Potterista tulossa tv-sarja? J.K. Rowlingia kosiskellaan parhaillaan mukaan

04.04.2023 17:15 - Iiro Myllymäki

Harry Potter -kirjasarjaan perustuvan tv-sarjan kerrotaan etenevän.

Voit myös kuunnella artikkelin alta tai Podplaysta.

Harry Potterista kaavaillaan televisiosarjaa. J.K. Rowlingin kirjoittama kirjasarja kääntyi sittemmin valtavan suosituksi elokuvien sarjaksi, ja nyt Deadline kertoo tv-sarjasuunnitelmien etenevän.

Deadlinen mukaan sarja on suunnitteilla HBO Maxille, ja sen tuottaisi Warner Bros. HBO Maxin kerrotaan olevan koko ajan lähempänä sopimuksen synnyttämistä Harry Potterin oikeuksista vastaavan Rowlingin kanssa. Sivusto on vahvistanut, että Warner Bros pyrkii saamaan Rowlingin tv-sarjan tuottajaksi. Jos sopimus saadaan syntymään, sarjalle aletaan todennäköisesti seuraavaksi etsimään käsikirjoittajaa.

J.K. Rowling (kuva: AOP)

Bloomberg-julkaisu kertoo, että sarjan ideana olisi tehdä jokaisesta kirjasarjan seitsemästä osasta oma tuotantokautensa. Sarjan mahdollisuutta alettiin selvittää jo muutama vuosi sitten.

Warner Bros Discovery -yhtiön toimitusjohtaja David Zaslav on aiemmin puhunut kiinnostuksestaan tarttua Harry Potter -maailmaan ja tehdä yhteistyötä Rowlingin kanssa. Hän on myös osoittanut tukensa Rowlingille tämän annettua toistuvasti kiistanalaisia lausuntoja transsukupuolisista ihmisistä ja sukupuolipoliittisista kysymyksistä. Rowlingin mukanaolo tv-sarjassa aiheuttaisi todennäköisesti vastalauseita, sillä esimerkiksi aiemmin tänä vuonna julkaistu Potter-maailmaan sijoittuva videopeli Hogwarts Legacy nostatti boikottivaatimuksia juuri Rowlingin lausuntojen takia.

Potter-kirjoista tehtiin yhteensä kahdeksan elokuvaa vuosina 2001–2011. Päärooleissa nähtiin Daniel Radcliffe, Emma Watson ja Rupert Grint. Sittemmin Rowling on laajentanut Potter-elokuvamaailmaa Ihmeotukset-elokuvasarjalla, josta on julkaistu kolme Rowlingin käsikirjoittamaa elokuvaa. On toistaiseksi epäselvää, saavatko nämä elokuvat vielä jatkoa. Elokuvia oli alun perin tarkoitus tulla viisi, mutta kolmannen elokuvan heikon menestyksen myötä jatko on nyt vaakalaudalla.

Lue myös: Helena Bonham Carter osoittaa tukensa J.K. Rowlingille ja Johnny Deppille - sanoo suorat sanat cancel-kulttuurista

Lue myös: Harry Potter -tähti kertoo velhoelokuvien negatiivisista puolista - "Tukahduttavaa"

Lähteet: Deadline, The Week

Kilpailut

Uusimmat