Kuva: AOP

Raportti Jeremy Rennerin vakavasta onnettomuudesta julki: näyttelijä yritti pelastaa sisarenpoikansa

27.01.2023 08:15 - Jenni Tuusjärvi

Näyttelijä Jeremy Renner yritti pelastaa sisarenpoikansa jäämästä lumiauran alle. Tapahtumien seurauksena näyttelijä loukkaantui vakavasti.

Muun muassa Marvel-elokuvista tunnettu näyttelijä Jeremy Renner, 52, joutui vuodenvaihteessa vakavaan onnettomuuteen jäätyään yli 6 000 kilogrammaa painavan lumiauran alle.

Hiljattain julkaistun poliiraportin mukaan Renner on kertonut viranomaisille olleensa hinaamaassa sisarenpoikansa ajoneuvoa, joka oli jäänyt kiinni lumeen. Ongelmat olivat saaneet alkunsa, kun Rennerin lumiaura oli alkanut liukumaan sivusuunnassa mäkeä alas. Näyttelijä kertoo hypänneensä pois auran kyydistä, mutta hänen sisarenpoikansa oli vaarassa jäädä luisuvan ajoneuvon alle.

- Kun hän [Renner] oli poistunut auran kyydistä, hän tajusi sen olevan matkalla kohti hänen sisarenpoikaansa, raportissa kerrotaan.

- Hän pelkäsi lumiauran osuvan sisarenpoikaan, joten hän päätti yrittää pysäyttää tai ohjata lumiauraa.

Raportin mukaan Renner oli yrittänyt päästä takaisin auran ohjaamoon kiipeämällä liikkuvalle telalle, mutta hän vetäytyi vasemman telan alle.

- Lumiaura ajoi hänen ylitseen ja jatkoi matkaa, raportissa todetaan.

Rennerin sisarenpoika ja muut paikalla olleet henkilöt olivat antaneet ensiapua näyttelijälle siihen saakka, kunnes lääkintähenkilöstö oli saapunut paikalle.

Raportin mukaan Renner oli poistunut liukumaan lähteneen auran kyydistä laittamatta käsijarrua päälle. Raportin mukaan mekaanisia ongelmia ajoneuvossa ei kuitenkaan voida poissulkea, sillä käsijarrun merkkivalo ei ollut toiminut.

- Vaikka lumiaurassa oli joitakin mekaanisia ongelmia, tarkastuksen perusteella uskotaan käsijarrun estävän auraa liikkumasta eteen päin. Renner yritti pysäyttää tai ohjata auraa välttääkseen sisarenpoikansa loukkaantuminen. Tuolloin tela veti hänet ajoneuvon alle ja ajoi yli, raportissa summataan.

Onnettomuuden seurauksena Renner sai vakavia vammoja kehoonsa ja hän on käynyt läpi useita leikkauksia. Hän vietti sairaalahoidossa yli kaksi viikkoa onnettomuuden jälkeen. Hän pääsi kotihoitoon 16. tammikuuta.

Lue myös: Jeremy Renner kertoo murtaneensa yli 30 luuta lumiauraonnettomuudessa

Lue myös: Jeremy Renner jakoi ensimmäisen kuvan onnettomuuden jälkeen - "Olen liian sekaisin kirjoittaakseni"

Lähde: Entertainment Tonight

Kilpailut

Uusimmat