Kuva: MTV

Kaija Koo joutui olemaan "hyvä jätkä", jotta miesmuusikot ottivat tosissaan: "Vahingoitti naiseuttani"

31.10.2022 15:15 - Minttu Tikkanen

Uudessa jaksossa puhutaan muun muassa naismuusikoiden asemasta.

Tällä viikolla Vuoroin vieraissa, Maria Veitola -ohjelmassa kyläilemään pääsee muusikko Kaija Koo. 

Jaksossa puhutaan muun muassa naismuusikoiden asemasta aiemmin ja nyt. Jo vuosikymmenten mittaisen uran tehnyt Kaija Koo muistelee jaksossa Maria Veitolalle, että joutui nuoruudessaan olemaan ennemmin "hyvä jätkä" kuin naismuusikko, jotta tuli otetuksi vakavasti.

- Kun tulit johonkin ja siellä oli musa-alan miehiä, niillä oli sisäänrakennettu se, että me ei olla mitään. Eivät ne vaivautuneet edes kuuntelemaan, Kaija Koo muistelee naismuusikoihin suhtautumista aiemmin.

Hän halusi silti mennä ja tehdä, ja omalla työllään näyttää, mihin naismuusikkona pystyy.

- Ajattelin, että ihan sama, mitä muut ajattelevat musta. Mä vaan teen ja näytän tekemisellä, miten tämä menee, muusikko toteaa.

Veitola kysyy jaksossa laulajalta, vaikuttivatko silloiset tapahtumat muusikkoon jotenkin. Kaija Koo vastaa, että "hyvän jätkän" esittäminen teki vahinkoa hänen identiteetilleen, sillä feminiiniset ominaisuudet tuntuivat kielletyiltä ja heikommilta.

- Mun mielestäni se vahingoitti naiseuttani. Jouduin kieltämään omaa identiteettiäni vähän. En voinut olla sellainen, koska sitten en olisi pärjännyt. Tietynlainen lempeys ja pehmeys, joka mussa on, mun piti kieltää se. Se on kuitenkin ehkä arvokkain ominaisuuteni, koska sillähän minä teen musiikkia, Kaija Koo pohtii Veitolalle.

Vuoroin vieraissa, Maria Veitola MTV Katsomossa tiistaisin ja torstaisin.

Lue myös: Uutuusohjelmassa Maria Veitola avaa vuorostaan oman kotinsa ovet: "Puoliso on tottunut kaikenlaiseen"

Lue myös: Vuoroin vieraissa, Maria Veitola alkoi - avausjaksossa Sanna Marin paljastaa suurimman pelkonsa

Kilpailut

Uusimmat