Kuva: AOP / Shutterstock

Angela Lansbury on kuollut - palkittiin uransa aikana arvonimellä ja elämäntyöpalkinnolla

12.10.2022 09:45 - Jenni Tuusjärvi

Lansbury oli kuollessaan 96-vuotias.

Näyttelijä Angela Lansbury on kuollut. Muun muassa Murhasta tuli totta -sarjasta tunnettu Lansbury oli menehtyessään 96-vuotias.

- Angela Lansburyn lapset joutuvat surukseen ilmoittamaan, että heidän äitinsä on kuollut nukkuessaan kotonaan Los Angelesissa tiistaina 11. lokakuuta. Hän menehtyi vain viisi päivää ennen 97-vuotispäiväänsä, Lansburyn edustaja kertoo tiedotteessa.

Lansburya jäävät kaipaamaan kolmen lapsen lisäksi kolme lastenlasta sekä viisi lastenlastenlasta. Lansburyn puoliso, näyttelijä Peter Shaw menehtyi vuonna 2003.

Näyttelijä on huomioitu uransa aikana kolmesti Oscar-ehdokkuudella. Vuonna 1945 hän oli vain 19-vuotiaana ehdolla parhaan naissivuosan palkinnonsaajaksi elokuvasta Gaslight. Vain vuotta myöehemmin hän oli jälleen ehdolla saman palkinnon saajaksi elokuvasta The Picture of Dorian Gray. Vielä vuonna 1963 hän oli jälleen ehdolla parhaan naissivuosan roolistaan elokuvasta The Manchurian Candidate. Vuonna 2014 Oscar Akatemia myönsi näyttelijälle kunniapalkinnon elämäntyöstään näyttelijänä.

Vuonna 2014 hiljattain edesmennyt kuningatar Elisabet II myönsi näyttelijälle dame-arvonimen, joka on naiselle myönnettävä vastine sir-arvonimestä.

Lue myös: Sean Pennin äiti, näyttelijä Eileen Ryan on kuollut - äiti ja poika esiintyivät yhdessä useissa elokuvissa

Lue myös: Grammy-palkittu laulaja Jody Miller on kuollut - menehtyi 80 vuoden iässä

Lue myös: Kuningatar Elisabet II on kuollut

Lähde: Entertainment Tonight

Kilpailut

Uusimmat