Kuva: Youtube

Miksi Barbie Girl -hitti ei ole mukana tulevassa Barbie-elokuvassa? Aqua-solistilla on teoria

27.09.2022 22:15 - Iiro Myllymäki

Aquan legendaarinen ysärikappale ei ole odotetun elokuvan soundtrackilla.

Voit kuunnella artikkelin alta tai Podplaysta.

Aquan Barbie Girl -hitti täytti tänä vuonna 25 vuotta. Monet ovat pohtineet, kuullaanko ikoninen europopkappale ensi vuonna ensi-iltaan tulevassa Barbie-elokuvassa. Vastaus on, että ei kuulla. Aqua-yhtyeen naissolistilla Lene Nystrømilla on oma arvionsa siitä, miksi näin on. Hänen mielestään kappaleen käyttö elokuvassa olisi liian ilmiselvää, tai hänen sanojensa mukaan ”juustoa juuston päällä”.

- Ymmärrän täysin, miksi sitä ei käytetty. Se tuo meille joka tapauksessa paljon huomiota, Nystrøm sanoo Varietyn haastattelussa.

Aquan Lene Nystrøm ja Søren Rasted vuonna 1997 (kuva: AOP)

Tanskalaisnorjalaisen yhtyeen kosketinsoittaja-kitaristi Søren Rasted ottaa haastattelussa vitsailevamman kannan.

- Meidän pitäisi sanoa, että kieltäydyimme mahdollisuudesta saada kappale elokuvaan. Ryan Gosling ei ole meille tarpeeksi hyvä, Rasted sanoo viitaten elokuvassa Keniä näyttelevään tähteen.

Barbie Girlin poisjättäminen elokuvasta saattaa johtua osin myös siitä, että Barbie-nukkejen valmistaja Mattel ei aikanaan suhtautunut siihen suopeasti. Mattel haastoi kappaleen julkaisseen MCA Recordsin oikeuteen tavaramerkin loukkauksesta, mutta tapaus lopulta hylättiin. Vaikuttaa tosin siltä, että Mattel suhtautuu nykyään suopeammin Barbie-hahmoon liittyvään parodisointiin. Tulevan elokuvan juonesta ei ole vielä kerrottu yksityiskohtia, mutta elokuvassa näyttelevä Simu Liu on kertonut ihmetelleensä, miten Mattel on hyväksynyt leffan käsikirjoituksen.

- Tämä ei ole sellainen elokuva, jolle yhtiöiden isot kihot antavat hyväksyntänsä. Tämä on sellainen elokuva, jota itse rakastan häpeämättä. Se on fiksu, se kääntää asetelmia, menee metatasoille ja tekee pilkkaa itsestään, Liu kuvaili WTF with Marc Maron -podcastissa Cnetin mukaan.

Elokuvan on ohjannut Greta Gerwig, jonka aiempia ohjaustöitä ovat olleet Lady Bird (2017) ja Pikku naisia (2019). Molemmat elokuvat ansaitsivat Oscar-ehdokkuudet parhaan elokuvan kategoriassa. Gerwig on myös tehnyt Barbie-elokuvan käsikirjoituksen yhdessä Noah Baumbachin kanssa.

Barbien roolissa nähdään Margot Robbie. Hän kertoi hiljattain, että yllättyi elokuvan kuvausten herättämästä kiinnostuksesta ulkokuvauspaikoilla. Pääset lukemaan aiheesta lisää tästä jutusta.

Lue myös: Margot Robbie järkyttyi Barbie-elokuvan kuvauksissa - kuviin tallentunut hymy kätkee taakseen kauhistuksen

Lue myös: Ensimmäinen kuva Ryan Goslingista Barbie-elokuvan Keninä julki - kaksijakoinen reaktio faneilta

Lähteet: Variety, Cnet

Kilpailut

Uusimmat