Kuva: AOP

Miten Simpsonit-sarja on pystynyt ennustamaan tulevan? Showrunnerin mukaan salaisuus paljastuu uudella kaudella

12.08.2022 14:15 - Riia Frost

The Simpsons -sarjan ennustustaidoista on keskusteltu jo vuosia.

Juttu sisältää paljastuksia The Simpsons -sarjan tulevasta kaudesta.

Simpsonit on yksi pisimpään jatkuneista animaatiosarjoista ja se on ylläpitänyt suosiotaan suurella menestyksellä. Tunnettu viisihenkinen Simpsonin perhe on näkynyt maailmanlaajuisesti televisiossa jo 33 kauden ajan.

Ikonisten hahmojen lisäksi Simpsonit tunnetaan myös sen ympärillä pyörivästä villistä teoriasta, jonka mukaan sarjalla on uskomaton kyky ennustaa tulevaisuutta. Sarjan tunnetuimpia ennustuksia ovat muun muassa se, kuinka Donald Trumpista tuli Yhdysvaltain presidentti ja jopa Covid-19-pandemian alkaminen.

Sarjan showrunner Matt Selman, 50, paljastaakin Deadline-julkaisussa, että 34:llä tuotantokaudella tullaan näkemään jakso, jossa tarjotaan jonkinnäköistä selitystä sille, kuinka he ovat onnistuneet ennustamaan tulevaisuuden niin tarkasti.

- Se on käsitteellinen jakso, jossa tapahtuu paljon hulluja asioita, mutta siinä selitetään, miksi Simpsonit-sarja näkee tulevaisuuteen, Selman kertoo.

Selman liittyi itse sarjan luomiseen vuonna 1997 ja siirtyi ohjelman co-showrunneriksi Al Jeanin kanssa vuonna 2020. Selmanilla on siis jo pitkä historia sarjan useiden kausien tekemisestä, mutta hän uskaltaa väittää, että uusi tuotantokausi tulee olemaan erikoisin.

- Se on ehdottomasti parhain 34. kausi, jota on koskaan nähty, Selman kiteyttää.

Lisäksi Selman paljastaa, että uudella kaudella tullaan näkemään muun muassa kaksi Halloween-jaksoa, joissa parodioidaan esimerkiksi Death Note -animesarjaa ja Stephen Kingin luomaa Se-menestyskirjaa. Lisäksi Lisan uutena täydellisenä poikaystävänä tullaan näkemään tuttu Marvel-hahmo ja Homer tulee kiinnostumaan salaliittoteorioista.

Lopuksi Selman vastaakin iänikuiseen kysymykseen: Miten tuotantotiimi onnistuu pitämään Simpsonit edelleen ajantasalla ja suosittuna?

- Se on meidän suurin luovuuden haasteemme. Eli se, että varmistamme jokaisen jakson olevan uniikki, erottuva, ja että siinä on jokin uusi sanoma. Onneksi maailma tarjoaa jatkuvasti asioita, jotka tarvitsevat peilailua Springfieldin peilin kautta. Eli siitä on siis kiittäminen maailmaa, mutta myös maailman on parannuttava, Selman kertoo.

Simpsonit-sarja on niin suosittu, että se on saanut tähän mennessä yhteensä 98 Emmy-ehdokkuutta ja 35 palkintoa. Sarja on tänäkin vuonna ehdolla paras animaatio-ohjelma-kategoriassa.

Matt Selman lupaa, että The Simpsons -sarjan 34:s tuotantokausi tulee olemaan paras. (kuva: AOP)

Lue myös: Simpsoneissa kerrotaan 50 syytä, miksi Trumpia ei pitäisi äänestää - vaalit "kauhujakson" teemana

Lue myös: Simpsoneista 27 vuoden jälkeen potkut saanut säveltäjä syyttää tuotantoa "valheista ja petoksesta"

Lähteet: Deadline, Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat