Kuva: AOP

Heli Sutela kertoo, miten hittisarja Kumman kaa syntyi: "Katsoin taksikuskia, joka meinasi kuolla nauruun"

23.06.2022 18:15 - Minttu Tikkanen

Kumman kaa nauratti yleisöä 2000-luvun alkupuolella.

Koomikko Heli Sutelasta, 54, puhuttaessa tulee monella mieleen myös väistämättä 2000-luvun alussa pyörinyt Kumman kaa -komediasarja, jota Sutela teki yhdessä entisen Teatterikorkeakoulun luokkakaverinsa Minna Koskelan, 55, kanssa.

Sarjassa parhaat kaverukset, ruotsinopettaja Anne ja kouluterveydenhoitaja Ellu muun muassa istuvat baarissa ja pelaavat monelle tuttua kumman kaa olisit mieluummin -arvuuttelua. Sutela kertoo Radio Nostalgialla Susanna Heikin haastattelussa, että koko idea sai alkunsa tosielämästä jo vuosia ennen sarjan ilmestymistä.

- Oltiin kerran taksissa ja siinä oli paljon tyttöjä. Leikittiin tätä keskenämme, että kumman kaa olisit niistä ja näistä ja kaikista mahdollisista tyypeistä. Muistan kun katsoin taksikuskia, joka meinasi ajaa ojaan, kun se meinasi kuolla nauruun. Jäi mieleen, että tässä on jotain, Sutela muistelee.

Meni kuitenkin vuosia ennen kuin idea saatiin myytyä tuotantoyhtiölle. Siinä vaiheessa tekijät olivat jo itsekin melkoisen ihmeissään, että heidän ideansa lähti tuotantoon. Sutela ei itsekään aivan osaa arvioida, mistä sarjan huikea suosio johtuu, mutta hän uskoo sillä olevan jotain tekemistä kaunistelemattomien päähenkilöiden kanssa.

- Ehkä siinä on jokin sellainen, että niitä ei ole siloiteltu niitä naisia ollenkaan, Sutela pohtii.

Haastattelun kokonaisuudessaan voit kuunnella Podplaysta.

Pätkän Kumman kaa -sarjasta voit katsoa alta tai täältä.

Voice.fi, Podplay, Radio Nostalgia, Radio Nova ja Iskelmä kuuluvat Bauer Mediaan.

Lue myös: Heli Sutela paljastaa erikoisen faktan Kumman kaa -sarjasta: "Sitä pidettiin kaapissa"

Lue myös: Oletko ikävöinyt supersuosittua Siskonpetiä? Näyttelijät tähdittävät pian uutta komediasarjaa

Kilpailut

Uusimmat