Kuva: AOP

Elon Musk myi Teslan osakkeita liki 4 miljardilla - vain pari päivää Twitter-kauppojen jälkeen

29.04.2022 12:45 - Riia Frost

Myynnit tapahtuivat tiistaina ja keskiviikkona, jonka jälkeen Musk rauhoitteli huolestuneita ihmisiä Twitter-julkaisussaan

Teknologiamiljardööri Elon Musk, 50, osti tällä viikolla Twitterin 44 miljardilla dollarilla, eli noin 41 miljardilla eurolla. BBC-julkaisun mukaan Teslan toimitusjohtaja Musk on myynyt sähkoautoyhtiön osakkeita liki neljällä miljardilla eurolla vain pari päivää Twitter-kauppojen jälkeen. Osakkeiden myynnin syyksi on spekuloitu, että se auttaisi Muskia rahoittamaan hänen suunnitelman sosiaalisen median alustan ostamisesta.

Aiemmin tällä viikolla Teslan osakkeiden arvo laski jyrkästi, koska ihmiset olivat huolissaan siitä, että Musk myisi osuuksiaan Teslasta. Myynnit tapahtuivatkin tiistaina ja keskiviikkona, jonka jälkeen Musk rauhoitteli huolestuneita ihmisiä Twitter-julkaisussaan 29. huhtikuuta.

”En myy enempää Tesla-osakkeita tämän päivän jälkeen”, Musk kirjoittaa.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

Musk on sitoutunut itse maksamaan noin 19 miljardia euroa varoistaan 44 miljardin euron sopimuksen rahoittamiseen. Musk ei ole toistaiseksi kommentoinut Teslan osakkeiden myyntiä enempään.

Teslan osakkeet ovat laskeneet noin 20 prosenttia sen jälkeen, kun Musk osti huhtikuun alussa 9,2 prosentin osuuden Twitteristä.

Musk on maailman rikkain ihminen, jonka nettovarallisuuden arvioidaan olevan noin 246 miljardia euroa, mikä johtuu pääasiassa hänen Tesla-osuudestaan. Hän omistaa myös yli 40 prosenttia rakettiyhtiö SpaceX:stä, jonka arvon on arvioitu olevan noin 94 miljardia euroa.

(kuva: AOP / EPA / EFA)

Lue myös: Elon Muskin Twitter-kaupat eivät olleet kaikkien mieleen - käyttäjäkato iski alustalle

Lue myös: Elon Musk ei saavu Amber Heardin ja Johnny Deppin oikeudenkäyntiin

Lähteet: BBC

Kilpailut

Uusimmat