Kuva: AOP/Timo Korhonen

Muusikko Terhi Kokkosen romaanista tehdään elokuva - ohjaajaksi hyppää tunnettu näyttelijä

01.04.2022 08:15 - Minttu Tikkanen

Rajamaa nousi julkaisuhetkellään ilmiöksi.

SF Studios kertoo lehdistötiedotteessaan hankkineensa elokuvaoikeudet muusikko Terhi Kokkosen, 47, hitiksi nousseeseen esikoisromaaniin Rajamaa. Elokuvan tulee ohjaamaan näyttelijänä tunnettu Pihla Viitala, 39.

- Olen todella innoissani siitä, että Rajamaasta tehdään elokuva! Se on tietenkin jo itsessään hienoa kirjailijalle, mutta aivan erityisen iloisen asiasta tekee se, että ohjaajaksi on valikoitunut näkemyksellinen ja lahjakas Pihla Viitala, intoilee Kokkonen.

Viitalalle elokuvaohjaus on ensimmäinen. Myös hän on tulevasta projektista innoissaan.

- Olen erittäin iloinen päästessäni ohjaamaan elokuvaa, joka perustuu upean Terhi Kokkosen erikoislaatuiseen teokseen. Hahmovetoinen tarina vie meidät ainutlaatuiseen maailmaan, jossa nerouden ja hulluuden välinen raja on häilyvä ja aika katoaa, Viitala kuvailee.

Romaanissa aviopari Karo ja Risto lähtevät Lapin lomalle haaveissaan elvyttää kireää suhdettaan. Paluumatkalla pariskunta joutuu auto-onnettomuuteen ja päätyy yöpymään seudun ainoaan majataloon, jonka erikoinen ilmapiiri alkaa tuoda heistä esiin outoja puolia.

Romaani oli myyntihitti ja se palkittiin myös arvostetulla Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnolla parhaasta esikoisteoksesta.

Lue myös: Koomikko Kari Ketosen esikoisohjaus nähdään syksyllä: "Idea on vähintään yhtä poikkeuksellinen"

Lue myös: Arvostelu: Ohjaaja Aku Louhimiehen uutuuselokuva Odotus saa katsojan kysymään: mitä helvettiä?

Kilpailut

Uusimmat