Kuva: AOP

Lääkäri haastaa Rust-elokuvantekijät oikeuteen - väittää ampumavälikohtauksen traumatisoineen hänet

09.02.2022 11:15 - Riia Frost

Rust-elokuvan ampumavälikohtaus koitui kuvaaja Halyna Hutchinsin kohtaloksi viime lokakuussa.

Rust-elokuvan avainlääkäri Cherlyn Schaefer haastaa asevastaava Hannah Gutierrez Hallsin ja apulaisohjaaja Dave Hallsin oikeuteen kuvauksissa tapahtuneesta ampumavälikohtauksesta. Elokuvan kuvauksissa tapahtuneessa ammuskelussa menehtyi kuvaaja Halyna Hutchins.

Schaefer väittää, että syytettyjen huolimattomuus kuvauksissa ja tuotannon turvallisuuspuutteet ovat aiheuttaneet hänelle kärsimystä vakavasta shokista, traumasta ja syvästä ahdistuksesta. TMZ-median hankkimien asiakirjojen mukaan Schaefer väittää olleensa ensimmäinen, joka soitti hätänumeroon ja antoi lääketieteellistä apua Hutchinsille.

Elokuvan tähtinäyttelijää Alec Baldwinia ei olla kuitenkaan haastettu oikeuteen, sillä Schaefer väittää syytettyjen olleen vastuussa näyttelijälle annetusta aseesta, jonka tappava laukaus johti Hutchinsin kuolemaan. Myös elokuvan rekvisiittavastaava Sarah Zachry on haastettu oikeuteen, koska Schaeferin mukaan hänen olisi pitänyt tietää aseen olleen ladattu.

Ampumavälikohtauksessa menehtynyttä Halyna Hutchinsia muisteltiin kynttilöillä ja kukilla viime vuoden lokakuussa. (kuva: AOP)

Zachryn lakimies William Waggoner väittää, että rekvisiittavastaava ei ladannut tai käsitellyt asetta ampumispäivänä, joten Zachry ei ole tehnyt mitään väärää.

Schaefer vaatii ainakin vahingonkorvauksia.

Vuonna 2021 lokakuussa tapahtunut onnettomuus alkoi, kun Alec Baldwin harjoitteli aseen ”ristivetoa” Rust-elokuvan kuvauksissa. Baldwin osoitti aseensa kameraan, kun suora laukaus osui ohjaajan olkapäähän ja kuvaaja Halyna Hutchinsia kohtalokkaasti rintaan. Ohjaaja selvisi, mutta 42-vuotias Hutchins menehtyi saamiinsa vammoihin sairaalassa.

Lue myös: Järkyttävä onnettomuus elokuvan kuvauksissa - Alec Baldwin ampui vahingossa naisen kuoliaaksi

Lue myös: Karu paljastus traagisen Rust-elokuvan apulaisohjaajasta - erotettu aiemmin ampumaonnettomuuden takia

Lähteet: TMZ

Kilpailut

Uusimmat