Kuva: AOP

IS: Helmi-Leena Nummela luuli kaiken olevan jo myöhäistä: "En ollut saavuttanutkaan haluamiani asioita"

21.01.2022 18:15 - Minttu Tikkanen

Nummela tuli tunnetuksi Putous-viihdeohjelmasta.

Näyttelijä Helmi-Leena Nummela, 34, kertoo tuoreessa Ilta-Sanomien haastattelussaan, että riittämättömyyden tunne sai hänet ajamaan itsensä aivan loppuun.

Nummela kertoo haastattelussa, että päästessään Teatterikorkeakouluun vauhti alkoi kiihtyä ja rooleja tarjoutua. Samalla hän tuli yhä ankarammaksi itseään kohtaan ja koki, että hänen tuli ansaita paikkansa suorittamalla aivan hiki hatussa.

- Tämä ammatti on sillä tapaa brutaali, että ihmiset ovat tulleet katsomaan sinua. Sitä saattaa alkaa kyseenalaistamaan, että millä oikeudella olen täällä katseiden alaisena ja mitä annettavaa minulla on, Nummela kuvailee Ilta-Sanomien haastattelussa.

Nummela ajautui käsittelemään riittämättömyyden tunnettaan myös kontrolloimalla syömistään ja sairastui lopulta syömishäiriöön. Hän kuitenkin ymmärsi vaakalaudalla olevan uran ja koko elämän ja haki apua sairauteensa.

- Terapia opetti lempeyttä itseäni kohtaan. Tajusin, ettei maailma olekaan sellainen pieni häkki, johon olin itseni sulkenut, Nummela kertoo Ilta-Sanomille.

Nummela koki väliromahduksen, mutta samalla suuren oivalluksen täytettyään 30 vuotta. Syntymäpäiväjuhlien jälkeen Nummela kertoo heränneensä lamaantuneena ja olleensa varma, että "kaikki junat olivat jo menneet".

- Se oli sellainen absoluuttinen mielentila, että en ollut saavuttanutkaan haluamiani asioita ja että tähän mennessä kaiken olisi ikään kuin pitänyt olla valmista, Nummela muistelee samassa haastattelussa.

Hän jatkaa kuitenkin, että sittemmin onkin tapahtunut vallan ihania asioita. Nummela asuu avoliitossa puolisonsa Roope Salmisen, 32, kanssa ja pariskunnalla on vuonna 2020 syntynyt lapsi. 

Lue myös: Helmi-Leena Nummela kertoo uupumisestaan salikuvan yhteydessä: "Kaikki meni jotenkin yli"

Lue myös: MTV: Aku Hirviniemi muistelee, miten megasuosio vaihtui uupumukseen: "Olin nuori ja nälkäinen"

Lähde: Ilta-Sanomat

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat