Kuva: AOP

Vilma Alina takoo hittejä, jotka menevät usein muiden esitettäväksi - kertoo Ylellä, miltä se tuntuu

07.01.2022 10:15 - Minttu Tikkanen

Vilma Alina tietää yleensä heti, haluaako biisin itselleen vai antaako sen muille.

Muusikko Vilma Alina, 28, kertoo Ylellä Gogin kantabaari -ohjelmassa, että ajallisesti hän käyttää eniten työtuntejaan tehdäkseen musiikkia itsensä sijaan muille artisteille. Muusikko on tehnyt kappaleita pop-tähdille kuten Anna Abreulle, 31, Nelli Matulalle, 26, sekä Robinille, 23. Ohjelman juontaja Gogi Mavromichalis kysyy, eikö muusikkoa ärsytä, että kunnia hiteistä ikään kuin menee jollekin toiselle, vaikka Vilma Alina on kappaleen takana.

- Ei oikeastaan, koska minulla on tosi selkeä jako nykyään. Yleensä heti kun saan idean, niin paria poikkeusta lukuun ottamatta heti tiedän, onko tämä oma biisini vai jollekin muulle, muusikko kuvailee.

Hän myös toivoo tietenkin yhtä lailla muille tekemiensä kappaleiden niittävän menestystä.

- Jos teen jollekin muulle, tietenkin toivon, että se menestyy mahdollisimman hyvin. Se on kannattavaa minulle ammatillisesti, Vilma Alina nauraa.

Vilma Alina kertoo myös, että toisinaan ei voi välttyä ajattelemasta artistien tekemistä sovituksista, että olisi itse päätynyt biisin kanssa erilaiseen loppuratkaisuun. 

- On se joskus niin, että "ai hitto", itse olisi halunnut toteuttaa asioita eri tavalla, mutta pitää myös aina tajuta, että kun tehdään muille, niin se toinen on se, joka loppukädessä aina päättää, Vilma Alina summaa.

Tekemistään biiseistä on kuitenkin jossakin vaiheessa osattava myös irroittaa.

- Ei kukaan tietenkään mitään tuhoa, mutta totta kai biisin kirjoittajana pitää osata myös päästää irti niistä biiseistä. Sen tekee siihen johonkin asti ja artisti tekee siitä omansa, niinhän sen kuulukin mennä, muusikko pohtii.

Lue myös: Behm nosti esiin epäkohdan Emma Gaala -ehdokkuuksista: "Olen todella pettynyt ja surullinen"

Lue myös: Vilma Alinalla Emma-ehdokkuus kovatasoisessa kategoriassa: 'Kuuntelijaluvut eivät kerro kaikkea'

Lähteet: Yle, Helsingin Sanomat

Kilpailut

Uusimmat