Kuva: AOP

Eddie Redmayne katuu kiistanalaista päärooliaan: "Se oli virhe"

22.11.2021 16:15 - Iiro Myllymäki

Eddie Redmayne esitti Tanskalainen tyttö -elokuvassa transnaista. Hän kertoo, ettei enää ottaisi roolia vastaan.

Näyttelijä Eddie Redmayne, 39, kertoo The Sunday Timesin haastattelussa katuvansa päärooliaan Tanskalainen tyttö -elokuvassa. Redmayne esitti elokuvassa transsukupuolista taiteilijaa Lili Elbeä, joka oli yksi ensimmäisistä transnaisista, jolle tehtiin sukupuolenkorjausleikkaus. Elokuva julkaistiin vuonna 2015, ja sen ohjasi Tom Hooper.

Redmaynen roolittaminen transnaisen esittäjäksi on herättänyt kritiikkiä, ja joidenkin mielestä rooli olisi kuulunut transsukupuoliselle näyttelijälle. Mies on nyt ottanut kantaa kritiikkiin ja sanonut, ettei ottaisi roolia vastaan, jos sitä tarjottaisiin hänelle tänä päivänä.

- En ottaisi roolia vastaan nyt. Tein elokuvan hyvillä aikomuksilla, mutta mielestäni se oli virhe, Redmayne sanoo.

Eddie Redmayne (kuva: AOP)

Näyttelijän mukaan roolitusasioissa on yleisesti paljon ”turhautumista”, koska monille ihmisille ei anneta samoja mahdollisuuksia.

Eddie Redmayne sai Tanskalainen tyttö -elokuvan roolisuorituksestaan myös suuren määrän ylistystä ja parhaan miespääosan Oscar-ehdokkuuden.

Elokuvassa Redmaynen vastanäyttelijänä nähty Alicia Vikander on niin ikään ottanut hiljattain kantaa roolituskritiikkiin. Vikander näytteli elokuvassa Lili Elben vaimoa Gerda Wegeneriä ja voitti roolisuorituksestaan parhaan naissivuosan Oscar-palkinnon.

- Ymmärrän kritiikin täysin, sillä meidän täytyy tehdä muutos ja varmistaa, että transmiehet ja -naiset saavat jalan oven väliin ja saavat töitä, Vikander on sanonut.

Lue myös: Voisiko Miss Suomessa olla mukana transsukupuolinen kilpailija? Missiemo Sunneva Sjögrén kommentoi

Lähteet: Independent, People

Kilpailut

Uusimmat