Kuva: AOP

Joe Bidenin aurinkolasit herättivät huomion tapaamisessa kuningattaren kanssa - rikkoiko etikettiä?

14.06.2021 12:15 - Iiro Myllymäki

Brittihovissa aiemmin työskennelleen hovimestarin mukaan Joe Bidenin olisi pitänyt ottaa aurinkolasinsa pois tavatessaan kuningatar Elisabetin.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden, 78, tapasi Ison-Britannian kuningatar Elisabetin, 95, sunnuntaina Windsorin linnassa. Tapaamisessa mukana oli myös Bidenin puoliso, Yhdysvaltain ensimmäinen nainen Jill Biden, 70. Presidentti Biden piti tapaamisen yhteydessä pilottimallisia aurinkolaseja päässään, mikä on nostattanut kommentointia sosiaalisessa mediassa.

Newsweek-julkaisu kirjoittaa, että kyseessä on kuninkaallisen protokollan rikkominen. Prinssi Charlesin ja herttuatar Camillan entinen hovimestari Grant Harrold kertoo julkaisulle, että aurinkolasien käyttö oli aurinkoisella säällä tapahtuneessa tapaamisessa muuten hyväksyttävää, mutta tervehtiessään kuningatarta miehen olisi pitänyt ymmärtää ottaa lasit pois.

- Kun tapaa kuningattaren kasvokkain, ei tule käyttää aurinkolaseja. Katsekontakti on tärkeää, kun tervehditään, Harrold sanoo.

(kuva: AOP)

Harrold tuntee kuninkaallisen etiketin ja antaa siihen liittyviä ohjeita netissä The Royal Butler -sivustollaan.

- Jopa kuninkaalliset ottavat aurinkolasinsa pois, kun he tapaavat toisia kuninkaallisia. Kaikkien täytyy tehdä niin. Kirjoitan omissa etikettikirjoituksissani tästä säännöstä aina. Jos niin ei toimi, se on protokollan rikkomista. Ymmärrän, että aurinko ehkä paistoi hänen silmiinsä, mutta kuningattarella ei ollut aurinkolaseja eikä niitä ollut ensimmäisellä naisella Jillilläkään, Harrold huomauttaa.

Newsweekin mukaan Joe Biden käytti aurinkolasejaan tervehtiessään kuningatar Elisabetia ja kuunnellessaan Yhdysvaltain kansallislaulua. Hän kuitenkin otti lasit pois myöhemmin. Tilaisuus jatkui teehetkellä sisällä linnassa. Ray-Ban-merkkiset pilottilasit ovat jo muodostuneet tunnuksenomaisiksi Joe Bidenin tyylille. GQ:n mukaan lasit ovat olleet osa miehen tyyliä aina teini-iästä asti.

Lue myös: Kuningatar Elisabet kavahtaa yleistä raskausajan termiä - pitää "vulgaarina"

Lue myös: Jill Biden, 69, pukeutui verkkosukkahousuihin ja some rakastui: "Joe on onnenpoika"

Lähteet: Newsweek, GQ

Kilpailut

Uusimmat