Kuva: AOP

Britney Spears tyrmää kohudokumentin: "Tekopyhää"

04.05.2021 10:45 - Iiro Myllymäki

Poptähti harmittelee, että ihmiset keskittyvät negatiivisiin asioihin ja vakuuttaa voivansa hyvin. Fanit eivät silti ole vakuuttuneita.

Helmikuussa julkaistu New York Timesin tuottama Framing Britney Spears -dokumenttielokuva nosti poptähti Britney Spearsin, 39, uran vastoinkäymiset ja median epäasiallisen kohtelun esiin ja nosti voimakkaan reaktion sosiaalisessa mediassa. Dokumentin myötä kasvoi myös kiinnostus holhoussuhteeseen, jonka alaisuudessa Spears on ollut vuodesta 2008 ja julkisesta hermoromahduksestaan lähtien.

Britney Spears oli pitkään hiljaa dokumentista, mutta otti aiheeseen kantaa maaliskuun lopussa Instagramissa. Nainen kertoi, ettei ollut katsonut dokumenttia, mutta sen antama kuva hänestä silti hävetti häntä. Nyt Spears on ottanut enemmän kantaa dokumentaristien kiinnostukseen hänen elämäänsä kohtaan. Nähtäville tuli juuri myös BBC:n dokumentti Spearsin elämästä The Battle for Britney: Fans, Cash and a Conservatorship. Spears ei ole antanut haastatteluja kyseisiin dokumentteihin.

2021 on ehdottomasti parempi kuin 2020, mutta en olisi arvannut, että siitä tulisi tällainen. Tänä vuonna tulee niin monia minusta tehtyjä dokumentteja, joissa on muiden ihmisten näkemyksiä elämästäni. Olen otettu! Nämä dokumentit ovat niin tekopyhiä. Ne kritisoivat mediaa, mutta ovat osa samaa ongelmaa”, Spears kirjoittaa Instagram-päivityksessään.

”Haluan muistuttaa teitä, että vaikka minulla on ollut aika rankkoja aikoja elämässäni, minulla on ollut paljon enemmän upeita aikoja. Valitettavasti maailma on kiinnostuneempi negatiivisuudesta”, Spears jatkaa.

Nainen kirjoittaa toivovansa, että maailma keskittyisi enemmän tulevaisuuteen kuin hänen traumaattisten menneisyyden kokemustensa ruotimiseen. Myöhemmin päivityksessään Spears vielä vakuuttaa, että voi tällä hetkellä erittäin hyvin. Kirjoituksen yhteydessä nainen on jakanut videon itsestään tanssimassa. Voit katsoa päivityksen alta tai tästä linkistä.

Monet poptähden fanit ovat suhtautuneet epäileväisesti päivitykseen kommenttikentässä. Jo pitkään monet fanit ovat epäilleet, että Spears ei itse päivitä Instagram-tiliään eikä vaikuta päivityksissä omalta itseltään. Fanien keskuudessa on syntynyt voimakas Free Britney -aktivistiliike, joka haluaa Spearsin vapautuvan holhoussuhteestaan. Spears on aiemmin ilmaissut oikeudessa haluavansa isänsä Jamie Spearsin astuvan pois virallisen holhoajan paikalta. Free Britney -liikkeen fanit epäilevät, että Jamie Spears hyväksikäyttää asemaansa saavuttaakseen taloudellista hyötyä eikä todellisuudessa aja tyttärensä etua. Britney Spearsin asianajaja Samuel Ingham kertoi juuri, että Spears on pyytänyt oikeudelta lupaa puhua suoraan seuraavassa oikeuskäsittelyssä holhousasioista. Spearsin on määrä puhua oikeudessa 23. kesäkuuta. Nainen on vain harvoin puhunut suoraan holhousjärjestelyyn liittyvistä asioista, vaan useimmiten hän on antanut lausuntoja vain asianajajiensa välityksellä.

Framing Britney Spears -dokumentin voi Suomessa katsoa MTV-palvelusta.

Lue myös: Britney Spears vastasi faneja askarruttaneeseen kysymykseen - sai iloisen palautevyöryn

Lue myös: Britney Spears kiittää faneja, jotka välittävät hänestä - kryptinen video pelästytti seuraajat

Lähteet: Metro, BBC, The Guardian

Kilpailut

Uusimmat